Σομαλία: Νεκρός «πιστεύεται» ότι είναι γάλλος όμηρος

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 14:54
Reuters/FILES

Ο πράκτορας των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών, με το ψευδώνυμο Ντενίς Αλέξ, που κρατείτο όμηρος στη Σομαλία από ισλαμιστές αντάρτες από τις 14 Ιουλίου του 2009, είχε απαχθεί στο Μογκαντίσου μαζί με έναν ακόμη πράκτορα, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Αύγουστο του 2009.

A- A A+

Ένας γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στη Σομαλία διάρκεια αποτυχημένης επιχείρησης απελευθέρωσης μυστικού πράκτορα που κρατείτο όμηρος, ο οποίος επίσης πιστεύεται ότι σκοτώθηκε, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ανασκευάζοντας προηγούμενη ανακοίνωση.

«Κομάντος εισέβαλαν στο σημείο όπου κρατείτο ο Αλέξ την περασμένη νύχτα και αμέσως βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρή αντίσταση. Όλα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ντενίς Αλέξ δυστυχώς σκοτώθηκε από αυτούς που τον κρατούσαν», δήλωσε ο Λε Ντριάν.

Πρόσθεσε ότι ένας γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης και ένας ακόμα κρατείται αιχμάλωτος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα εναντίον κατοικίας στο Μπιλομάρερ, μιας περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Σεμπάμπ, 110 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

REUTERS

Ο πράκτορας των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών με το ψευδώνυμο Ντενίς Αλέξ, που κρατείτο όμηρος στη Σομαλία από ισλαμιστές αντάρτες από τις 14 Ιουλίου του 2009, είχε απαχθεί στο Μογκαντίσου μαζί με έναν ακόμη πράκτορα, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Αύγουστο του 2009.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες Σεμπάμ προειδοποίησαν τη Γαλλία ότι θα υποστεί τις «πικρές συνέπειες» της αποτυχημένης επιχείρησης και δηλώνουν ότι έχουν στα χέρια τους «έναν γάλλο στρατιώτη που τραυματίστηκε» στη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ ο γάλλος όμηρός τους είναι ακόμη «ζωντανός» και θα «δικαστεί μέσα στις δύο προσεχείς ημέρες».

«Ο γάλλος στρατιώτης που τραυματίστηκε είναι στα χέρια των Μουτζαχεντίν και ο Αλέξ είναι σε ασφαλές σημείο», μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε η μάχη, λένε οι ισλαμιστές.

Προηγούμενη ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι είχαν σκοτωθεί ο Αλέξ και δύο στρατιώτες, όπως και 17 «τρομοκράτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή