«Απογοητευμένος» από το διάγγελμα 'Ασαντ ο γ.γ. του ΟΗΕ

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 20:00

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Μπαν Κι Μουν η ομιλία του Ασαντ αποτέλεσε έμπρακτη απόρριψη της «πολιτικής μετάβασης» και του διορισμού μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος «το οποίο να εκπροσωπεί το σύνολο των Σύρων».

A- A A+

Την απογοήτευσή του για το περιεχόμενο του χθεσινού διαγγέλματος του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ 'Ασαντ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μπαν Κι Μουν σημείωσε, μέσω του εκπροσώπου του Μάρτιν Νεζίρσκυ, ότι το διάγγελμα της 6ης Ιανουαρίου δεν αποτελεί συμβολή στην εξεύρεση μίας λύσης η οποία «θα θέτει τέρμα στα βάσανα του συριακού λαού».

Η απόρριψη από πλευράς του 'Ασαντ οποιονδήποτε συνομιλιών με τους αντιπάλους του θεωρήθηκε από τη συριακή αντιπολίτευση ως μία εκ νέου κήρυξη πολέμου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ, η ομιλία του προέδρου της Συρίας αποτέλεσε έμπρακτη απόρριψη της «πολιτικής μετάβασης» και του διορισμού μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος «το οποίο να εκπροσωπεί το σύνολο των Σύρων».

Το συγκεκριμένο μεταβατικό σχήμα προβλεπόταν στο συμβιβαστικό, μεταξύ Ρωσίας - Κίνας και Δύσης, σχέδιο στο οποίο είχαν καταλήξει οι δυνάμεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 30 Ιουνίου του 2012 στη Γενεύη.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή