Επέκρινε την εξωτερική πολιτική Μπους η Μαντλίν Ολμπράιτ

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 15:40
A- A A+

Επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική του Τζωρτζ Μπους διατύπωσε σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ.

«Είναι δύσκολο να είμαι στη Γαλλία και να επικρίνω την κυβέρνηση της χώρας μου, αλλά το κάνω επειδή ο κ. Μπους και οι άνθρωποι που δουλεύουν γι' αυτόν εφαρμόζουν μια εξωτερική πολιτική που δεν είναι καλή ούτε για τους Αμερικανούς ούτε για τον κόσμο», δήλωσε η κ. Ολμπράιτ στο ραδιοσταθμό Europe 1 μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ιράκ, η Ολμπράιτ εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας πως φοβάται ότι «θα υπάρξει πραγματικό χάος. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Ένας ή δύο Αμερικανοί σκοτώνονται (στο Ιράκ) κάθε μέρα».

«Ουδέποτε πίστεψα ότι υπήρχε σχέση ανάμεσα στον Σαντάμ Χουσέιν, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και την Αλ-Κάιντα, αλλά τώρα (στο Ιράκ) επικρατεί χάος, τώρα όλοι οι τρομοκράτες πάνε εκεί για να σκοτώσουν Αμερικανούς» υπογράμμισε.

Η κ. Ολμπράιτ βρίσκεται στο Παρίσι για να προωθήσει τη γαλλική μετάφραση των απομνημονευμάτων της, που τιτλοφορούνται «Κυρία Υπουργός» και στα οποία αφηγείται τη θητεία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή