Κόσμος
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 15:40

Επέκρινε την εξωτερική πολιτική Μπους η Μαντλίν Ολμπράιτ

Επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική του Τζωρτζ Μπους διατύπωσε σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ.

«Είναι δύσκολο να είμαι στη Γαλλία και να επικρίνω την κυβέρνηση της χώρας μου, αλλά το κάνω επειδή ο κ. Μπους και οι άνθρωποι που δουλεύουν γι' αυτόν εφαρμόζουν μια εξωτερική πολιτική που δεν είναι καλή ούτε για τους Αμερικανούς ούτε για τον κόσμο», δήλωσε η κ. Ολμπράιτ στο ραδιοσταθμό Europe 1 μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ιράκ, η Ολμπράιτ εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας πως φοβάται ότι «θα υπάρξει πραγματικό χάος. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Ένας ή δύο Αμερικανοί σκοτώνονται (στο Ιράκ) κάθε μέρα».

«Ουδέποτε πίστεψα ότι υπήρχε σχέση ανάμεσα στον Σαντάμ Χουσέιν, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και την Αλ-Κάιντα, αλλά τώρα (στο Ιράκ) επικρατεί χάος, τώρα όλοι οι τρομοκράτες πάνε εκεί για να σκοτώσουν Αμερικανούς» υπογράμμισε.

Η κ. Ολμπράιτ βρίσκεται στο Παρίσι για να προωθήσει τη γαλλική μετάφραση των απομνημονευμάτων της, που τιτλοφορούνται «Κυρία Υπουργός» και στα οποία αφηγείται τη θητεία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.