Δίκη «17Ν» : Αγόρευση της συνηγόρου του Θεολόγου Ψαραδέλλη

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 13:14
A- A A+

«Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης δεν έχει καμμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Το δικαστήριο έχει μια μόνη επιλογή, να τον αθωώσει», τόνισε στην αγόρευσή της η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Ράνια Καραμπλιάνη.

Η κ. Καραμπλιάνη υπογράμμισε ότι ο κατηγορούμενος είναι ενταγμένος τροτσκιστής που συμμετείχε σε μια ληστεία, του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δροσοπούλου το 1983 που έχει ομολογήσει, και η οποία, όπως είπε δεν αποδεικνύει τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

«Αυτή η ληστεία, η σχέση του με ένα συγκατηγορούμενό του και οι ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου οδήγησαν τον Ψαραδέλλη στο εδώλιο», είπε η κ. Καραμπλιάνη και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταδικαστεί αποκλειστικά και μόνο με την προανακριτική κατάθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, η οποία, όπως ανέφερε, δημιουργεί πολλές αμφιβολίες.

Η κ. Καραμπλιάνη χαρακτήρισε «χάρτινες» τις προανακριτικές απολογίες των κατηγορουμένων, ενώ αναφερόμενη σε όσα έχει πει προανακριτικά για το Θεολόγο Ψαραδέλλη ο Χριστόδουλος Ξηρός, είπε ότι υπάρχουν λάθη τόσο στον τόπο όσο και στο χρόνο που περιγράφει. Η αγόρευση της κ. Καραμπλιάνη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή