Πολιτική
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 13:14

Δίκη «17Ν» : Αγόρευση της συνηγόρου του Θεολόγου Ψαραδέλλη

«Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης δεν έχει καμμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Το δικαστήριο έχει μια μόνη επιλογή, να τον αθωώσει», τόνισε στην αγόρευσή της η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Ράνια Καραμπλιάνη.

Η κ. Καραμπλιάνη υπογράμμισε ότι ο κατηγορούμενος είναι ενταγμένος τροτσκιστής που συμμετείχε σε μια ληστεία, του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Δροσοπούλου το 1983 που έχει ομολογήσει, και η οποία, όπως είπε δεν αποδεικνύει τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

«Αυτή η ληστεία, η σχέση του με ένα συγκατηγορούμενό του και οι ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου οδήγησαν τον Ψαραδέλλη στο εδώλιο», είπε η κ. Καραμπλιάνη και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταδικαστεί αποκλειστικά και μόνο με την προανακριτική κατάθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, η οποία, όπως ανέφερε, δημιουργεί πολλές αμφιβολίες.

Η κ. Καραμπλιάνη χαρακτήρισε «χάρτινες» τις προανακριτικές απολογίες των κατηγορουμένων, ενώ αναφερόμενη σε όσα έχει πει προανακριτικά για το Θεολόγο Ψαραδέλλη ο Χριστόδουλος Ξηρός, είπε ότι υπάρχουν λάθη τόσο στον τόπο όσο και στο χρόνο που περιγράφει. Η αγόρευση της κ. Καραμπλιάνη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων