Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις υπηρεσίες οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2003 16:18
A- A A+

Κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Οργάνωση των υπηρεσιών διεθνών οικονομικών σχέσεων και αναπτυξιακής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών».

Η ΝΔ, η οποία κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο, σήμερα στην Ολομέλεια τάχθηκε υπέρ, μετά την έγκριση πολλών προτάσεών της από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο.

Αντίθετα ο Συνασπισμός, μετά την αντικατάσταση της Μ. Δαμανάκη (που είχε ψηφίσει υπέρ στην επιτροπή) από τον Γ. Δραγασάκη το καταψήφισε, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν γνωρίζει τη γενική στρατηγική της οικονομικής διπλωματίας».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλη καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, εκτιμώντας ότι στο πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας «προωθούνται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», ωστόσο ψήφισε την πλειονότητα των άρθρων.

Σήμερα ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση των Πρωτοκόλλων της Συνθήκης του ΝΑΤΟ που αφορούν την προσχώρηση της Βουλγαρίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου έγινε παρουσία του προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή