ΥΠΑΝ: Υπογραφή συμβάσεων με ΚΕΤΑ Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 15:06
A- A A+

Την υπογραφή συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με τα Κέντρα Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, ύψους 1,6 και 1,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και διάρκειας μέχρι το τέλος του 2007, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης 1.4.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο και τους Ι. Παυκαλέλη και Μ. Κάρρα, Προέδρους των ΚΕΤΑ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αντίστοιχα, είναι η δέκατη και η ενδέκατη μεταξύ των 13 συμβάσεων που θα υπογραφούν συνολικά και θα αφορούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Δομών Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Έχουν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις με τα ΚΕΤΑ: Κρήτης (από 10-04-03, συνολικού ύψους 1,96 εκατ. ευρώ), Κεντρικής Μακεδονίας (από 21-04-03, συνολικού ύψους 2,64 εκατ. ευρώ), Δυτικής Μακεδονίας (από 23-04-03, συνολικού ύψους 1,61 εκατ. ευρώ), Θεσσαλίας (από 02-05-03, συνολικού ύψους 2,64 εκατ. ευρώ), Ηπείρου (από 02-05-03, συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ), Πελοποννήσου (από 02-05-03, συνολικού ύψους 2,34 εκατ. ευρώ), Στερεάς Ελλάδας (από 04-07-03, συνολικού ύψους 2,64 εκατ. ευρώ), Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (από 04-07-03, συνολικού ύψους 2,33 εκατ. ευρώ) και Δυτικής Ελλάδας (από 04-07-03, συνολικού ύψους 2,01 εκατ. ευρώ), ενώ η υπογραφή των υπολοίπων δύο συμβάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες.

Το ΚΕΤΑ Βορείου Αιγαίου θα έχει έδρα τη Μυτιλήνη και «αντένες» στη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία και τη Λήμνο, ενώ το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου θα έχει έδρα τη Σύρο και «αντένα» στη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, τα ΚΕΤΑ θα συνεργαστούν με όλους τους υφιστάμενους συλλογικούς φορείς και δομές που εμπλέκονται στη διαδικασία υποστήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας με σκοπό την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Επισημαίνεται ακόμη ότι με τη λειτουργία των ΚΕΤΑ εξασφαλίζεται η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών πληροφόρησης, στήριξης και συμβουλευτικού προσανατολισμού προς τις επιχειρήσεις, αλλά και προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Προωθείται επίσης άμεσα από το υπουργείο Ανάπτυξης η δημιουργία της Κεντρικής Δομής Υποστήριξης των ΚΕΤΑ, μέσω της οποίας δικτυώνονται τα ΚΕΤΑ και επιτυγχάνεται η άντληση αξιόπιστων πληροφοριών που θα διαχέονται και μεταξύ τους, αλλά και θα παρέχουν υποστήριξη στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, στον επιχειρηματικό κόσμο και στην υλοποίηση του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τη δημιουργία των 13 ΚΕΤΑ που θα καλύπτουν όλες τις Περιφέρειες της Χώρας, με κεντρικά γραφεία στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας και «γραφεία-αντένες» στις πρωτεύουσες των Νομών, καθώς και της Κεντρικής Δομής Υποστήριξης, ανέρχεται σε 37,5 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή