Απειλές κατά των γαλλικών ειρηνευτικών δυνάμεων στη Δυτική Αφρική

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2003 12:04
UPD:12:13
A- A A+

Την άμεση αποχώρηση των γαλλικών ειρηνευτικών δυνάμεων από την Ακτή του Ελεφαντοστού απαίτησαν μέλη του στρατού της χώρας με παρέμβασή τους στην κρατική τηλεόραση. Αφού διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για πραξικόπημα ένας άνδρας φορώντας την επίσημη στολή του στρατού απείλησε ότι εάν δεν αποχωρήσουν άμεσα οι γαλλικές δυνάμεις από το έδαφος της χώρας του, θα είναι είναι υπεύθυνες για ό,τι επακολουθήσει. Παραμένει ωστόσο αβέβαιο κατά πόσο η παρέμβαση αυτή αποτελεί απειλή για ευθεία επίθεση του εθνικού στρατού κατά των γάλλων στρατιωτών που σταθμεύουν στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Αποστολή του είναι η επίβλεψη της συμφωνίας εκεχειρίας που ισχύει από τον περασμένο Ιούλιο μετά το επίσημο τέλος του εμφυλίου πολέμου στην αφρικανική χώρα.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά αφού ο πρόεδρος της χώρας και οι στρατιωτικοί αρχηγοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του γαλλικού στρατού στα βόρεια της χώρας με σκοπό την αποκατάσταση της ηρεμίας στη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής.

Στο Παρίσι, το αρχηγείο του γαλλικού στρατού χαρακτήρισε την ανακοίνωση «άκαιρη και ανεύθυνη» και επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αποχώρησης ή μεταφοράς των γαλλικών ειρηνευτικών δυνάμεων από την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή