Απεργούν οι διπλωμάτες του γαλλικού ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2003 17:14
A- A A+

Διπλωμάτες και προσωπικό γαλλικών διπλωματικών αποστολών άρχισαν σήμερα μία χωρίς προηγούμενο απεργία, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πρεσβείες και προξενεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των δαπανών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εποπτεύει μια τεράστια διεθνή επιχείρηση που αποτελείται από 154 πρεσβείες, 98 προξενεία και 500 ινστιτούτα και σχολεία εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας. Μόνο ο διπλωματικός μηχανισμός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι μεγαλύτερος.

Το σφίξιμο της ζώνης στο Και ντ' Ορσαί έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση θέσεων εργασίας και πολιτιστικών προγραμμάτων, περιορισμούς στα ταξίδια και μείωση των μπόνους στα απολύτως απαραίτητα.

Τα πράγματα πήγαιναν τόσο άσχημα τελευταία στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε πολλά γραφεία είχαν μείνει για τρεις ημέρες χωρίς χαρτί για τα φωτοτυπικά μηχανήματα και τους εκτυπωτές. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ορισμένοι ανελκυστήρες σε αυτό το παλάτι του 19ου αιώνα που βλέπει τον Σηκουάνα δεν λειτουργούν.

Οι πρέσβεις παραπονούνται ότι τα συνεχή ταξίδια του υπουργού Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν αποτελούν ένα μεγάλο βάρος για τον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή