Γαλλία : Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ για το 2004

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 07:24
A- A A+

Τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το 2004, ύψους 4,22 δισ. ευρώ, ψήφισε χθες το βράδυ η γαλλική γερουσία, την ώρα που το διπλωματικό σώμα της χώρας, πραγματοποιούσε μία πρωτοφανή για τα χρονικά του υπουργείου, απεργία.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, παραδέχθηκε ότι η απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή, κατά 50% στο εξωτερικό, κατά το ένα τρίτο στο εσωτερικό και κατά το ένα τέταρτο στη Νάντ, της δυτικής Γαλλίας, όπου λειτουργεί ένα σημαντικό κομμάτι του γαλλικού υπουργείου. Ο ντε Βιλπέν τόνισε πως τα στελέχη που σταμάτησαν να εργάζονται «θα πρέπει να ληφθούν πολύ στα σοβαρά».

Τα κόμματα της δεξιάς, που βρίσκεται στην εξουσία και του κέντρου, έχουον επαινέσει τις προσπάθειες του ντε Βιλπέν για οικονομίες στο υπουργείο του. Αντιθέτως, η αριστερά έχει επικρίνει τη μεταρρύθμιση σχετικά με την ενίσχυση ενοικίου κατοικίας στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι «χαρακτηρίζεται ως άδικη και ως μία ύβρις για το προσωπικό».

Παρ' όλα αυτά, εγκρίθηκε ομόφωνα η γαλλική πολιτική στη Μέση Ανατολή, ιδαίτερα η στάση της Γαλλίας στο Ιράκ, και επιπλέον ο βουλησιαρχία, στη διπλωματική δράση του ντε Βιλπέν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή