Τηλεφωνική επικοινωνία Μπους με Σιράκ, Πούτιν, Σρέντερ

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2003 07:19
A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Ρωσίας, Ζακ Σιράκ και Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, με αντικείμενο το χρέος του Ιράκ.

Στις μεταξύ τους συζητήσεις αναφέρθηκε και η απόφαση της Ουάσινγκτον να αποκλείσει τις εταιρείες των τριών χωρών από τα μεγάλα συμβόλαια για την ανοικοδόμηση του Ιράκ, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό ότι οι τηλεφωνικές επαφές είχαν ως στόχο να ζητηθεί από τους τρεις ηγέτες να δεχτούν στο άμεσο μέλλον τον Τζέιμς Μπέικερ, τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου για το ζήτημα του χρέους του Ιράκ.

Από το Παρίσι, ένας εκπρόσωπος της προεδρίας, επιβεβαίωσε ότι ο Μπέικερ θα γίνει δεκτός από τον Ζακ Σιράκ την ερχόμενη εβδομάδα.

πρόεδρος Μπους διόρισε τον Μπέικερ --έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του-- την περασμένη εβδομάδα για να χειριστεί το ζήτημα του συσσωρευμένου χρέους της Βαγδάτης, που ανέρχεται στα 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο εκπρόσωπος Σον Μακόρμακ είπε ότι η απόφαση για τηλεφωνική επικοινωνία με τους τρεις ηγέτες είχε ληφθεί πριν ανακοινωθεί από το Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ θα αποκλείσουν από την ανοικοδόμηση του Ιράκ τις εταιρείες των χωρών που διαφώνησαν με τον πόλεμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή