Παραδόθηκε ο υπ'αριθμόν δύο του καθεστώτος του Σαντάμ, Εζάτ Ιμπραχίμ

Μεταδίδει η τηλεόραση του Κουβέϊτ
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 15:57
A- A A+

Ο Εζάτ Ιμπραχίμ ''νούμερο δύο'' του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν παραδόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Κουβέϊτ επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή ο Ιμπραχίμ παραδόθηκε σήμερα το πρωΐ στις αμερικανικές δυνάμεις, πρόσθεσε όμως πως οι σχετικές πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

''Ιρακινές πηγές δήλωσαν στον ανταποκριτή μας πως ο Ιμπραχίμ παραδόθηκε'', τόνισε ανώτατο στέλεχος της κουβεϊτιανής τηλεόρασης χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.

Ο Εζάτ Ιμπραχίμ, πρώην αντιπρόεδρος του Ιρακινού Συμβουλίου Διοίκησης της Επανάστασης (το ανώτατο κυβερνητικό όργανο της χώρας επί Σαντάμ) είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ανατραπέντος καθεστώτος που ακόμα διαφεύγει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον έχουν επικηρύξει για δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Στο μεταξύ, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέϊτ ζήτησε από όλους τους Αμερικανούς στη χώρα αυτή να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, μετά τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων στις αρχές της εβδομάδας.

Η πρεσβεία καλεί του Αμερικανούς να μην προκαλούν την προσοχή, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αμερικανικές δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή