Κόσμος
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 15:57

Παραδόθηκε ο υπ'αριθμόν δύο του καθεστώτος του Σαντάμ, Εζάτ Ιμπραχίμ

Ο Εζάτ Ιμπραχίμ ''νούμερο δύο'' του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν παραδόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Κουβέϊτ επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή ο Ιμπραχίμ παραδόθηκε σήμερα το πρωΐ στις αμερικανικές δυνάμεις, πρόσθεσε όμως πως οι σχετικές πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

''Ιρακινές πηγές δήλωσαν στον ανταποκριτή μας πως ο Ιμπραχίμ παραδόθηκε'', τόνισε ανώτατο στέλεχος της κουβεϊτιανής τηλεόρασης χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.

Ο Εζάτ Ιμπραχίμ, πρώην αντιπρόεδρος του Ιρακινού Συμβουλίου Διοίκησης της Επανάστασης (το ανώτατο κυβερνητικό όργανο της χώρας επί Σαντάμ) είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ανατραπέντος καθεστώτος που ακόμα διαφεύγει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον έχουν επικηρύξει για δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Στο μεταξύ, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέϊτ ζήτησε από όλους τους Αμερικανούς στη χώρα αυτή να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, μετά τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων στις αρχές της εβδομάδας.

Η πρεσβεία καλεί του Αμερικανούς να μην προκαλούν την προσοχή, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από αμερικανικές δυνάμεις.