Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας ζητά ο Κόλιν Πάουελ

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2002 07:45
UPD:08:02
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, ανακοίνωσε οτι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να οργανωθεί την ερχόμενη εβδομάδα μιας «τετραμερής» συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών του «ισχυρού πυρήνα» του ΝΑΤΟ, δηλαδή των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο κ. Πάουελ δεν διευκρίνισε τι θα συζητήσει με τους ομολόγους του ενώ τόνισε ότι ακόμη δεν έχει κανονιστεί η συνάντηση. Τα προφανή θέματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ξεκαθάρισε όμως, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η συνάντηση θα γίνει τις ημέρες που θα βρίσκεται στην Ευρώπη.

Η προγραμματισμένη στάση του στο Βερολίνο, την ερχόμενη Τρίτη, ίσως χρειαστεί να επανεξεταστεί διότι υπάρχουν δυσκολίες στο να συγκεντρωθούν την ημέρα αυτή στη γερμανική πρωτεύουσα όλα τα μέλη των τεσσάρων χωρών. Πιθανόν το πρόβλημα να βρίσκεται στην πλευρά της Μ. Βρετανίας γιατί το ταξίδι του Κόλιν Πάουελ στη Γερμανία συμπίπτει με την κηδεία της βασιλομήτορος.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προβλέπει ότι θα εκφωνήσει ένα λόγο στο Βερολίνο την Τρίτη και κατόπιν θα μεταβεί για διήμερη επίσκεψη στη Μαδρίτη όπου θα συναντηθεί με άλλους Ευρωπαίους ομολόγους του και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβανώφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή