Ρωσία: Καυστικά σχόλια για το εγκώμιο Ντεπαρντιέ στον Πούτιν

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 11:38
UPD:11:39

A- A A+

Σαρκαστικά σχόλια στη Ρωσία προκάλεσε η ευχαριστήρια επιστολή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2268274 . Επικριτές και αντίπαλοι του ρώσου προέδρου στάθηκαν ιδιαίτερα στην αναφορά του ηθοποιού ότι «η Ρωσία είναι μία μεγάλη δημοκρατία».

«Ζεράρ έλα μαζί μας στις 31 Ιανουαρίου στην πλατεία Τριουμφάλνια της Μόσχας, με το νέο σου διαβατήριο στην τσέπη. Κάθε 31 του μηνός, στις 18.00, στην πλατεία αυτή, οι ρώσοι πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα να συναθροίζονται ειρηνικά, όπως προβλέπει το άρθρο 31 του Συντάγματος. Σε περιμένουμε Ζεράρ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Έντβαρτ Λιμόνοφ, δεδηλωμένος αντίπαλος του προέδρου Πούτιν.

«Ιδού μια πρόσκληση για σένα, να διαδραματίσεις έναν πραγματικό ιστορικό ρόλο ως προασπιστής των ελευθεριών στη Ρωσία», πρόσθεσε ο Λιμόνοφ στον ιστότοπο LiveJournal.

Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε χθες βράδυ από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal, ο Ντεπαρντιέ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, τού είπε πως «η Ρωσία είναι μία μεγάλη δημοκρατία».

«Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα του συγχωρήσουμε ποτέ αυτή τη φράση», παρατήρησε ο δημοσιογράφος Ματβέι Γκαναπόλσκι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

«Θαυμάζει τη δημοκρατία μας - έχει ξεμωραθεί τελείως», σχολίασε στη σελίδα του στο Facebook ο Βλαντίμιρ Σοκόλοφ.

«Φεύγει από τη χώρα του για τα λεφτά ... αυτό είναι τελείως ρώσικο ... είναι ένας από εμάς», ήταν το καυστικό σχόλιο στο LiveJournal.

Με επιστολή του που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιβεβαίωσε χθες ότι υπέβαλε αίτημα για να του χορηγηθεί ρωσικό διαβατήριο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο Πούτιν. «Ναι, υπέβαλα αυτό το αίτημα για το διαβατήριο και χαίρομαι που έγινε αποδεκτό. Αγαπώ τη χώρα σας τη Ρωσία, τους ανθρώπους της, την ιστορία της, τους συγγραφείς της», ανέφερε ο 64χρονος ηθοποιός στην επιστολή του που μεταδόθηκε στα γαλλικά από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Kanal Pervyi.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή