Δυναμικά ανοίγει τη νέα χρονιά η Eθνική Λυρική Σκηνή

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 13:40

Τον ρόλο του Φάουστ θα ερμηνεύσει ο αμερικάνος τενόρος Έρικ Κάτλερ.

A- A A+

Δυναμικά ξεκινάει το 2012 η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζοντας πέντε ξεχωριστά έργα τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης για το φιλοθεάμον κοινό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:

Ένας Χορός Μεταμφιεσμένων

Sold out ήταν οι τρεις τελευταίες παραστάσεις της όπερας «Ένας Χορός Μεταμφιεσμένων» του Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Λόγω της αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων, θα προστεθούν τέσσερις παραστάσεις τον προσεχή Μάρτιο. Έτσι, το έργο θα παρουσιαστεί ξανά στις 9, 11, 15 και 18 Μαρτίου στο θέατρο Ολύμπια.

Φάουστ

Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες ερμηνευτές συμπληρώνουν το υψηλών αξιώσεων καστ του «Φάουστ». Στον ομώνυμο ρόλο, εκτός από τον Έρικ Κάτλερ στην πρώτη διανομή (20,22,24,27,29/1), συναντάμε τους Αντρέι Ντουνάεφ (21,25/1) και Γκουστάβο Πόρτα (28/1). Στον ρόλο της Μαργαρίτας έχουμε διπλή διανομή, με την Αλεξία Βουλγαρίδου (20,22,24,27,29/1) και την Τσέλια Κοστέα (21,25,28/1), ενώ τον Μεφιστοφελή θα ερμηνεύσουν οι Παάτα Μπουρτσουλάτζε (20,22,29/1), Τάσος Αποστόλου (21,25,28/1) και Ασκάρ Αμπντραντζάκοφ (24, 27/1). Ο «Φάουστ» θα παρουσιαστεί από τις 20 έως τις 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

To Μαγικό βιολί

Η παιδική όπερα «Το Μαγικό βιολί» του Νίκου Ξανθούλη -που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου και μάγεψε μικρούς και μεγάλους-, θα παρουσιαστεί για 15 ακόμα παραστάσεις έως τις 7 Απριλίου. Η παράσταση παρουσιάζεται Σαββατοκύριακα στις 11.00 το πρωί.

H Εύθυμη Χήρα

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες του θεάτρου, ο Δημήτρης Λιγνάδης, θα σκηνοθετήσει την βιεννέζικη οπερέτα του Φράνς Λέχαρ «Η Εύθυμη Χήρα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Ολύμπια στις 22 Φεβρουαρίου. Η μουσική διεύθυνση θα είναι των Νίκλας Βιλλέν και Χρύσανθου Αλισάφη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, θα σκηνοθετήσει την βιεννέζικη οπερέτα του Φράνς Λέχαρ «Η Εύθυμη Χήρα»

Δον Κιχώτης

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Όλοι χορεύουν βαλς!», το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει με τον «Δον Κιχώτη» του Λούντβιχ Μίνκους, σε χορογραφία Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, από τις 4 Φεβρουαρίου και για οκτώ παραστάσεις έως τις 3 Μαρτίου στο θέατρο Ολύμπια.

Προτεινόμενα για εσάς