Γερμανία: Διχάζει το ζήτημα παροχής βοήθειας στην Ελλάδα

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 13:07
UPD:13:52
A- A A+

O αριθμός των Γερμανών που αντιτίθενται στην παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο το ζήτημα εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Το 46% των ερωτηθέντων στη Γερμανία απάντησαν ότι η ευρωζώνη δεν πρέπει να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να σταθεροποιήσει το ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μείωση επτά μονάδων από το 53% που απάντησε το ίδιο σε δημοσκόπηση τον περασμένο Οκτώβριο.

Το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 46% από 42% που ήταν τον Οκτώβριο.

Δημοσκόπηση της Forsa τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε καταδείξει ότι το 80% των Γερμανών ήταν κατά της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα και μόλις το 18% υπέρ.

Η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της Μέρκελ αυξήθηκε, επίσης, κατά την τελευταία εβδομάδα, διαπιστώθηκε από τη νέα έρευνα. Αν διεξάγονταν εκλογές την Κυριακή, οι συντηρητικοί θα κέρδιζαν 36%, μια ποσοστιαία μονάδα περισσότερο σε σύγκριση με μια εβδομάδα προηγουμένως.

Ωστόσο ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κάτω του ορίου του 5% που απαιτείται για να εκλέξουν βουλευτές. Θα κέρδιζαν 3%, μια μονάδα περισσότερη απ' ό,τι πριν από μια εβδομάδα, αλλά πολύ κάτω από το 14,6% που είχαν κερδίσει το 2009.

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SDP) έπεσαν μια μονάδα, στο 29%, ενώ οι εταίροι που θα προτιμούσαν για ένα συνασπισμό, οι Πράσινοι, έπεσαν επίσης μια μονάδα, στο 15%. Έτσι ούτε ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Μέρκελ, που λαμβάνει συνολικά το 39% των προτιμήσεων, θα κέρδιζε την πλειοψηφία, ούτε η κεντροαριστερή αντιπολίτευση με 44%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή