Δ. Ρέππας: Απαραίτητη η συμφωνία των κομμάτων

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 17:25
UPD:18:33

Την ανάγκη της επίτευξης συμφωνίας σε ένα νέο πρόγραμμα υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με την τρόικα.

A- A A+

Tη στιγμή αυτή είναι απαραίτητη και εθνικά ωφέλιμη η συμφωνία των κυβερνητικών κομμάτων, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με την τρόικα.

Όπως ανέφερε στους εκπροσώπους της τρόικας ο υπουργός, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την task force επιβεβαιώθηκε ο στόχος για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο σύνολο του Δημοσίου, αλλά και ο προγραμματισμός για την επίτευξη του κεντρικού στόχου, τη μείωση δηλαδή κατά 150.000 των απασχολουμένων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2015.

Ο υπουργός, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για το νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του υπουργείου από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων σε όλα τα Υπουργεία με τη μείωση κατά τουλάχιστον 30% των υπηρεσιακών δομών.

Εκανε παράλληλα ειδική μνεία στην κατάργηση του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και την προωθούμενη αναδιάρθρωση υπηρεσιακών μονάδων με συγχωνεύσεις και απορροφήσεις.

Οσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία επανέλαβε ότι βοήθησε στο να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα «για την επικρατούσα εργασιακή ακαμψία στο ελληνικό κράτος» προσθέτοντας πάντως πως «η ανάγκη για απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια, οδήγησε στην εφαρμογή μιας οριζόντιας πολιτικής, που επόμενο ήταν να περιέχει και στοιχεία αδικίας».

Ο κ. Ρέππας επισήμανε τέλος την ανάγκη να αποφευχθεί η λειτουργική κατάρρευση κρίσιμων υπηρεσιών, καθώς όπως υπενθύμισε, από το σύνολο των απασχολουμένων στο ελληνικό κράτος σχεδόν το 50% αποτελεί το προσωπικό των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας και των ενστόλων κάθε κατηγορίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή