Formula 1: Ιδού η νέα McLaren

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 14:38

A- A A+

H MP4-27 είναι η απάντηση της βρετανικής εταιρείας απέναντι στον ανταγωνισμό και το όπλο της για την κατάκτηση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Την περυσινή χρονιά η ομάδα του Γουόκινγκ κατάφερε προς το τέλος με τις σωστές αναβαθμίσεις να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο που όμως σε κάποια σημεία υπολειπόταν της Red Bull. Τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα φτάνοντας τις έξι συνολικά νίκες. Φέτος θέλει να επιστρέψει στους τίτλους και δη στους κατασκευαστές όπου η τελευταία της διάκριση ήταν το 1998.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν και οι δύο πιλότοι της Βρετανικής ομάδας, Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον. Και οι δύο δήλωσαν ανυπόμονοι να δοκιμάσουν στην πίστα το νέο μονοθέσιο.

Formula 1: Η εκκίνηση του κινητήρα της νέας McLaren Mercedes MP4-27

Η εκκίνηση του κινητήρα της νέας McLaren Mercedes MP4-27.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Αυτή είναι η στιγμή που θα δούμε όλοι πόσο σκληρά δουλέψαμε. Είναι μία φανταστική ημέρα. Το προσωπικό εδώ δουλεύει εντατικά από τότε που τελείωσε το πρωτάθλημα του 2011 πάνω στη βελτίωση του μονοθέσιου, όπως ήταν εφικτό, σε εξομοιωτή. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω στην πίστα της Χερέθ», δήλωσε ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος τερμάτισε στην δεύτερη θέσης της κατάταξης των οδηγών.

«Θεωρώ ότι είναι εκπληκτικό. Είναι πολύ ωραία να βρισκόμαστε εδώ μετά από έναν υπέροχο χειμώνα. Ηταν μεγάλη έμπνευση να βλέπω τη σκληρή δουλειά που γινόταν για την κατασκευή αυτού του μονοθέσιο. Είναι το πιο εκλεπτυσμένο εμφανισιακά από αυτά που είχαμε εδώ και αρκετό καιρό. Ανυπομονούμε να το φέρουμε στην πίστα», τόνισε με τη σειρά του ο Λιούις Χάμιλτον, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008.

Εμφανισιακά, η MP4-27 χαρακτηρίζεται από το στενά μαζεμένο πίσω αμάξωμα, το ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης όπως και τα sidepods που άλλαξαν για να προσαρμοστούν στους νέους κανονισμούς της FIA, αναφορικά με τις εξατμίσεις.

Η νέα MP4-27 αναμένεται να συμμετάσχει στις πρώτες χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Χερέθ σε έξι ημέρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις