Euroleague: «Αυτοκράτορας» στην Πόλη ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 22:34

A- A A+

Μία εβδομάδα μετά την ήττα-σοκ από την Ούνιξ Καζάν στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε… δριμύτερος. Με όπλο την εξαιρετική άμυνα οι «πράσινοι» έκαναν εξαιρετικό ματς και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αναμετρήσεις, και αυτή εκτός έδρας (προηγήθηκε η επικράτησε στο Μιλάνο επί της Αρμάνι). Κορυφαίοι για το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς οι Μπατίστ (15π.) και Καϊμακόγλου με 19 πόντους (4/6 τρίποντα).

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε 36-22. Από το ξεκίνημα του ματς, με τους Μπατίστ και Καϊμακόγλου να κάνουν ό,τι θέλουν κάτω από το καλάθι των Τούρκων, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 11-2, με τους δύο προαναφερθέντες να έχουν πετύχει από 6 και 5 πόντους αντίστοιχα.

Όσο περνούσε η ώρα και με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα, η ελληνική ομάδα αύξανε συνέχεια τη διαφορά, η οποία στη δεύτερη περίοδο έφτασε και στο +19. Με σερί 5-0 οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 14, με τους «πράσινους» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έστω και με άποντο τον Δημήτρη Διαμαντίδη (πέτυχε το πρώτο του καλάθι 3 λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου 10λεπτου).

Οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα και στα μέσα της 3ης περιόδου μείωσαν στο -11 (34-45), κυρίως λόγω της νευρικότητας των «πρασίνων» στην οργάνωση του παιχνιδιού και τα πολλά λάθη που έκαναν. Στο σημείο, όμως, που η Φενέρ έδειχνε ότι θα έφερνε…τούμπα το ματς, έδειξε χαρακτήρα και ξέφυγε 54-37, αλλά με γρήγορο 4-0 οι γηπεδούχοι κατέβασαν τη διαφορά στο -13 (41-54). Με τρίποντο του Διαμαντίδη σε «νεκρό χρόνο» το «τριφύλλι» έκλεισε το τρίτο 10λεπτο στο +15 (43-58).

Ξανά με 17 πόντους ξέφυγε στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός (64-47), περίπου 6 λεπτά πριν τη λήξη και κάπου εκεί το ματς είχε τελειώσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις