Αθλητικά
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 22:34

Euroleague: «Αυτοκράτορας» στην Πόλη ο Παναθηναϊκός

Το πραγματικό του πρόσωπο στην Euroleague έδειξε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέρασε με το επιβλητικό 77-56 μέσα από την Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενερμπαχτσέ και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του, όχι μόνο για την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά και για την πρωτιά του 7ου ομίλου του Top 16.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα-σοκ από την Ούνιξ Καζάν στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε… δριμύτερος. Με όπλο την εξαιρετική άμυνα οι «πράσινοι» έκαναν εξαιρετικό ματς και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αναμετρήσεις, και αυτή εκτός έδρας (προηγήθηκε η επικράτησε στο Μιλάνο επί της Αρμάνι). Κορυφαίοι για το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς οι Μπατίστ (15π.) και Καϊμακόγλου με 19 πόντους (4/6 τρίποντα).

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε 36-22. Από το ξεκίνημα του ματς, με τους Μπατίστ και Καϊμακόγλου να κάνουν ό,τι θέλουν κάτω από το καλάθι των Τούρκων, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 11-2, με τους δύο προαναφερθέντες να έχουν πετύχει από 6 και 5 πόντους αντίστοιχα.

Όσο περνούσε η ώρα και με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα, η ελληνική ομάδα αύξανε συνέχεια τη διαφορά, η οποία στη δεύτερη περίοδο έφτασε και στο +19. Με σερί 5-0 οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 14, με τους «πράσινους» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έστω και με άποντο τον Δημήτρη Διαμαντίδη (πέτυχε το πρώτο του καλάθι 3 λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου 10λεπτου).

Οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα και στα μέσα της 3ης περιόδου μείωσαν στο -11 (34-45), κυρίως λόγω της νευρικότητας των «πρασίνων» στην οργάνωση του παιχνιδιού και τα πολλά λάθη που έκαναν. Στο σημείο, όμως, που η Φενέρ έδειχνε ότι θα έφερνε…τούμπα το ματς, έδειξε χαρακτήρα και ξέφυγε 54-37, αλλά με γρήγορο 4-0 οι γηπεδούχοι κατέβασαν τη διαφορά στο -13 (41-54). Με τρίποντο του Διαμαντίδη σε «νεκρό χρόνο» το «τριφύλλι» έκλεισε το τρίτο 10λεπτο στο +15 (43-58).

Ξανά με 17 πόντους ξέφυγε στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός (64-47), περίπου 6 λεπτά πριν τη λήξη και κάπου εκεί το ματς είχε τελειώσει.