Κόντρα Γ. Καρατζαφέρη-Μ. Παπαϊωάννου στη Βουλή

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 22:44

Σε αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη (δεξιά) και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (αριστερά), εξελίχθηκε το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με το έλλειμμα του 2009.

A- A A+

Σε αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, εξελίχθηκε το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με το έλλειμμα του 2009.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν από το βήμα της Βουλής, ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις «ανίκανες κυβερνήσεις» που σχημάτισαν οδήγησαν τη χώρα σε απόλυτο ευτελισμό με την κ. Μέρκελ «να συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα μας με ακραίο φασιστικό τρόπο».

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους πρόσθεσε: «σας είχα πει να αντισταθείτε, να μην υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο. Δεν το κατορθώσατε. Σας είχα πει να μην δεχθείτε επιτροπάτα, αλλά εσείς δεν μπορέσατε να αντικρούσετε τίποτε από αυτά». «Γιατί ξεφτιλίσατε την Ελλάδα; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το έλλειμμα. «Έρχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να μας πει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Καραμανλή και Αλογοσκούφη. Λέτε όμως τη μισή αλήθεια. Φοβάστε την περίοδο Σημίτη. Με τι αριθμούς μπήκαμε στην ΟΝΕ; Εσείς δεν βάλατε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει τα ψεύτικα στοιχεία που μας ξεφτίλισαν σε όλη την Ευρώπη; Γιατί δεν λέτε λοιπόν παλικαρίσια την αλήθεια αν ήταν σωστά τα νούμερα του 2000 και του κ. Παπακωνσταντίνου;», διερωτήθηκε.

Αναφέρθηκε ακόμη στα δάνεια που πήραν τα δύο μεγάλα κόμματα, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει έρευνα για τους κ.κ. Μηλιάκο και Λάμπρου «που δίνανε εκατομμύρια στα κόμματα χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις και πτωχεύει σήμερα η ΑΤΕ».

«Και λέμε για κάποια ή κάποιον που έβγαλε ένα εκατομμύριο νόμιμα στο εξωτερικό. Τα 250 εκατομμύρια ευρώ που πήρατε τα κόμματα, με ποια εγγύηση τα πήρατε;», πρόσθεσε. Εκανε επίσης έμμεση αναφορά και στις μετακινήσεις βουλευτών του στη ΝΔ όταν σχολιάζοντας φράση του ΚΚΕ για «φωτιά και τσεκούρι», παρατήρησε: «καλά το είπατε για τη φωτιά αλλά το τσεκούρι το έχουν στους κόλπους τους».

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για στροφή λόγω των δημοσκοπήσεων. «Κάνετε λάθος να μονοπωλείτε τον πατριωτισμό. Όλοι είμαστε πατριώτες και ο καθένας μας υπηρετεί την πατρίδα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται καλύτερα. Είστε αρχηγός κόμματος αλλά δεν προέρχεστε από παρθενογένεση. Συμμετείχατε στο παρελθόν σε ένα μεγάλο κόμμα», αντέτεινε ο κ. Παπαϊωάννου.

Επέκρινε μάλιστα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι «άλλαξε στάση απέναντι στην ΕΕ» επειδή οι δημοσκοπήσεις που τον οδήγησαν σε αλλαγή τακτικής. Όσοι όμως από εμάς διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο του «ναι», να ξέρετε ότι και εμείς έχουμε πράξει το πατριωτικό μας καθήκον με τον καλύτερο τρόπο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να καταλήξει απευθυνόμενος στο ΛΑΟΣ: «αν ακολουθούσαμε το δικό σας δρόμο σήμερα δεν θα μιλάγαμε για ελπίδα».

«Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών και όχι της Ευρώπης των υποτακτικών», ανταπάντησε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι «δεν είναι πατριώτης όποιος βάζει την καρέκλα του υπουργού πάνω από το συμφέρον του λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή