«Σούπερ Τρίτη»: Μάχη στήθος με στήθος στο Οχάιο

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 06:25
UPD:07:22

A- A A+

Σε μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Ρικ Σαντόρουμ εξελίσσεται η ψηφοφορία στην πολιτεία του Οχάιο για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Ρόμνεϊ προηγείται του Σαντόρουμ με 3.000 ψήφους με το 86% των ψήφων καταμετρημένο.

Στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης», όπου διεξήχθησαν προκριματικές εκλογές σε 10 πολιτείες, ο Σαντόρουμ κέρδισε σε βόρεια Ντακότα, Τενεσί και Οκλαχόμα, ο Ρόμνεϊ αναδεικνύεται νικητής σε Μασαχουσέτη, Βερμόντ και Βιρτζίνια, ενώ ο Νιουτ Γκίνγκριτς κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές που διεξήχθησαν στην πολιτεία της Τζόρτζια, από όπου κατάγεται.

Στη Βόρεια Ντακότα, όπως μετέδωσε το CNN, ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο πρώην γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Μιτ Ρόμνεϊ βρίσκεται στην τρίτη θέση και ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην τέταρτη θέση, με το 78% των ψήφων καταμετρημένο.

Στο Αινταχο, προηγείται ο Μιτ Ρόμνεϊ. Με το 12% των ψήφων καταμετρημένο, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης έρχεται πρώτος με 78%, ενώ πλησιέστερος αντίπαλός του είναι ο Ρον Πολ, πρώην μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας.

Αναμένονται ακόμα αποτελέσματα από την Αλάσκα, όπου οι κάλπες θα κλείσουν περίπου στις 20:00 τοπική ώρα (07:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή