Κόσμος
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 06:25

«Σούπερ Τρίτη»: Μάχη στήθος με στήθος στο Οχάιο

Σε μάχη στήθος με στήθος εξελίσσεται η ψηφοφορία στην πολιτεία του Οχάιο για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές. Μικρό προβάδισμα του Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του Ρικ Σαντόρουμ. Από τρεις νίκες για Ρόμνεϊ και Σαντόρουμ στις 10 πολιτείες όπου διεξήχθησαν οι προκριματικές εκλογές της «Σούπερ Τρίτης».

Σε μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Ρικ Σαντόρουμ εξελίσσεται η ψηφοφορία στην πολιτεία του Οχάιο για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Ρόμνεϊ προηγείται του Σαντόρουμ με 3.000 ψήφους με το 86% των ψήφων καταμετρημένο.

Στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης», όπου διεξήχθησαν προκριματικές εκλογές σε 10 πολιτείες, ο Σαντόρουμ κέρδισε σε βόρεια Ντακότα, Τενεσί και Οκλαχόμα, ο Ρόμνεϊ αναδεικνύεται νικητής σε Μασαχουσέτη, Βερμόντ και Βιρτζίνια, ενώ ο Νιουτ Γκίνγκριτς κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές που διεξήχθησαν στην πολιτεία της Τζόρτζια, από όπου κατάγεται.

Στη Βόρεια Ντακότα, όπως μετέδωσε το CNN, ο Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο πρώην γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Μιτ Ρόμνεϊ βρίσκεται στην τρίτη θέση και ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην τέταρτη θέση, με το 78% των ψήφων καταμετρημένο.

Στο Αινταχο, προηγείται ο Μιτ Ρόμνεϊ. Με το 12% των ψήφων καταμετρημένο, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης έρχεται πρώτος με 78%, ενώ πλησιέστερος αντίπαλός του είναι ο Ρον Πολ, πρώην μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας.

Αναμένονται ακόμα αποτελέσματα από την Αλάσκα, όπου οι κάλπες θα κλείσουν περίπου στις 20:00 τοπική ώρα (07:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).