Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 13:36
UPD:14:01

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, με τίτλο «Αmarilis 20:1»

A- A A+

Από το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την σημερινή Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μερικές από τις οποίες θα λάβουν χώρα σήμερα είναι οι εξής:

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, με τίτλο «Αmarilis 20:1», εγκαινιάζεται απόψε στις 8 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» (Πειραιώς 100, Γκάζι), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στο υλικό της έκθεση παρουσιάζονται μαρτυρίες από 20 γυναίκες καλλιτέχνες και έναν άντρα, με σκοπό να παρουσιαστεί ο αγώνας των γυναικών «της διπλανής πόρτας» που με θάρρος και αποφασιστικότητα γράφουν καθημερινά ιστορία. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη φροντίδα γυναικών που χρειάζονται βοήθεια, με την καθοδήγηση του ελληνικού γραφείου των «Γιατρών του Κόσμου».

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα, με τίτλο «Αmarilis 20:1»

Παράλληλα, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στις γυναίκες, απόψε στις 8.30 στην Τεχνόπολη, στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος». Η Συμφωνική Ορχήστρα παρουσιάζει μαζί με τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων το έργο «Gloria» του Βιβάλντι και τη 2η Συμφωνία του Μπετόβεν. Σολίστ θα είναι οι Μαρία Ίμπρη (σοπράνο), Κατερίνα Νουνοπούλου (σοπράνο), Σοφία Καρβουνά (σοπράνο), Ελένη Μπαρκαγιάννη (μέτζο σοπράνο) και Ιωάννα Βρακατσέλη (μέτζο σοπράνο).

Η Συμφωνική Ορχήστρα παρουσιάζει μαζί με τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων το έργο «Gloria» του Βιβάλντι και τη 2η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Αφιερωμένη στην Λίνα Νικολακοπούλου είναι η μουσική παράσταση με τίτλο «Άρωμα γυναίκας», που θα παρουσιαστεί απόψε στις 8 στη σκηνή του «Tas Stage» (Βουτάδων 6, Γκάζι). Η επιμέλεια της βραδιάς ανήκει στον Νίκο Μουρατίδη. Τραγουδούν οι Πολυτίμη Γιώτα, Σύλβια Ευθυμίου, Λεωνίδας Καγιάφας, Ρωμανός Κολυτός, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Αθηνά Παπαδοπούλου, Ειρήνη Πέτρου, Νικολέτα Ρούσσου, Patrick Guibert.

H Λίνα Νικολακοπούλου.

Τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «6 φωνές, 6 γυναίκες», η οποία θα παρουσιασθεί απόψε στις 7.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα), εξέδωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι συγγραφείς Ρέα Γαλανάκη, Βανέσσα Γκέμπι, Αννέττε Μάττσον και Μάρτα Πεσσαροδόνα.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες εν κινήσει», η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου, παρουσιάζεται από σήμερα στον Σταθμό Σύνταγμα του Μετρό. Το θεματικό πλαίσιο αφορά ό,τι έχει σχέση με τη ζωή των γυναικών και τη μετακίνησή τους στην πόλη.

Προτεινόμενα για εσάς