Ιχνη άνθρακα στην αλληλογραφία της Federal Reserve

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2002 20:40
A- A A+

Ιχνη του βακίλου του άνθρακα εντοπίστηκαν στην Ουάσινγκτον σε μικρή ποσότητα αλληλογραφίας που προοριζόταν για κτίριο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η Fed.

Ωστόσο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φάνηκαν ψευδώς θετικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων ή να πρόκειται για μόλυνση από προηγούμενα περιστατικά.

Αυτή είναι ωστόσο η δεύτερη φορά που η αμερικανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα εκτίθεται στο βακτήριο που προκάλεσε πέρυσι το θάνατο πέντε ανθρώπων.

«Οι συνηθισμένες προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν αργά την Τρίτη και χθες Τετάρτη από υπαλλήλους που φορούσαν προστατευτικές στολές, έδειξαν ότι υπήρχαν σπόρια άνθρακα σε μικρές παρτίδες αλληλογραφίας, σε περίπου 20 επιστολές», αναφέρει η Fed στην ανακοίνωσή της.

«Η μολυσμένη αλληλογραφία ήταν συνήθεις εμπορικές και επιχειρηματικές επιστολές και δεν είχαν κανένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν προσδιοριστεί από το FBI ως ύποπτα».

Η είδηση αναζωπύρωσε τους φόβους για βιολογικές επιθέσεις, που θα μπορούσαν να πλήξουν την εμπιστοσύνη επιχειρηματιών και επενδυτών, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω πτώση των δεικτών της Wall Street.

Aυτήν την ώρα ο Dow Jones στις 10.091,18 υποχωρεί 0,50%, και ο Nasdaq στις 1.672,48 καταγράφει πτώση 1,40%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή