Formula 1: Δεν εφησυχάζουν στη Ferrari

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 14:29

A- A A+

Όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Scuderia, Πατ Φράι , η πίεση για περισσότερη δουλειά και έγκαιρη παράδοση των βελτιώσεων που αναμένονται στη F2012, δεν έχει μειωθεί καθόλου.

Ο Φράι αναγνωρίζει ότι αν η Ferrari επιθυμεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον εφετινό τίτλο, χρειάζεται να επέλθουν σημαντικές αλλαγές στο νέο της μονοθέσιο. Ασχέτως με το αποτέλεσμα στη Μαλαισία, η F2012 έχει δείξει ότι υπολείπεται λιγάκι σε σχέση με τον ανταγωνισμό που ακούει στα ονόματα McLaren, Red Bull και Μercedes.

Αυτό άλλωστε είναι γνωστό στους ανθρώπους της Scuderia που δείχνουν ότι έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και ετοιμάζουν βελτιώσεις, οι οποίες αναμένονται από το GP της Κίνας και έπειτα. Ετσι, ελπίζουν ότι θα έχουν ετοιμάσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα, αντίστοιχα.

«Πιστεύω ότι πίεση υπάρχει στην ομάδα να προσπαθήσει να κάνει το μονοθέσιο να αποδώσει. Εδώ (σ.σ. στη Μαλαισία), έπρεπε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση. Υπό αυτές τις συνθήκες το μονοθέσιο μας ήταν εξαιρετικό. Αν, όμως οι συνθήκες του αγώνα ήταν στεγνές, τότε η εξέλιξη θα ήταν τελείως διαφορετική», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari.

O καιρός σίγουρα ήταν ένας παράγοντας που βοήθησε πολύ τη Scuderia. Υπό αυτές τις συνθήκες και με τα βρόχινα ελαστικά η F0212 φάνηκε να υποσκελίζει τα όποια προβλήματα παρουσιάζει σε καλό καιρό και με τα σλικ ελαστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις