Formula 1: Νέος τεχνικός διευθυντής στην HRT

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 15:24

A- A A+

Ετσι ανακοίνωσε ότι ι Τόνι Κουκερέγια αναλαμβάνει τα συγκεκριμένα καθήκοντα από εδώ και στο εξής.

Η θέση είχε μείνει κενή από τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν ο Γουΐλις είχε αποχωρήσει από την Ισπανική ομάδα. Εκτοτε δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να υπάρξει κάποιος αντικαταστάτης καθώς πρωτεύων στόχος της ομάδας ήταν η έγκαιρη κατασκευή και εξέλιξη του νέου μονοθέσιου. Για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε αυτό να γίνει στις τεχνικές εγκαταστάσεις του Μονάχου.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της F2012, θεωρήθηκε σκόπιμη η θέσπιση επικεφαλής στο τεχνικό τμήμα. Ο κατάλληλος για την εξέλιξη του νέου μονοθέσιου κρίθηκε ότι είναι ο Τόνι Κουκερέγια, ο οποίος θα εξακολουθεί παράλληλα να ασκεί και τα καθήκοντα του επικεφαλής μηχανικού στην πίστα.

Ο 38χρονος Ισπανός προσφέρει τις υπηρεσίες του στην HRT από τα τέλη του 2009 όταν ακόμη η ομάδα ονομαζόταν Campos Meta και έχει θητεύσει στο παρελθόν στις Super Aguri και BMW Sauber.

Ο Κουκερέγια αφού δήλωσε περήφανος για την εμπιστοσύνη που του δείχνει η HRT, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να λύσει τα όποια προβλήματα του νέου μονοθέσιου της ομάδας. «Ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή συνεπάγεται μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά στο συντονισμό και τη λήψη αποφάσεων. Για αυτό τον λόγο είμαι πολύ περήφανος που η διοίκηση θεωρεί πως είμαι το κατάλληλο άτομο για να το πραγματοποιήσει. Μέχρι στιγμής υπήρχε μεγάλη διασπορά στην τεχνική ομάδα και αυτό είχε τις επιπτώσεις του σχετικά με την δημιουργία και την ποιότητα της F2012. Προτεραιότητά μου είναι να λύσω τα πρόσφατα προβλήματα του μονοθέσιου και στη συνέχεια να το εξελίξω στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Παράλληλα, να ενώσω και να επεκτείνω το τεχνικό τμήμα. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε μια καλή βάση εργασίας και μια σαφή κατεύθυνση για να εξελιχθούμε και να έχουμε ένα καλό σχέδιο για το μέλλον».

Ο επικεφαλής της Ισπανικής ομάδας Λουίς-Πέρεθ Σάλα τόνισε ότι πλέον η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι πολύ σημαντική από τη στιγμή που το μονοθέσιο έχει ήδη πατήσει πίστα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Κουκερέγια ήταν ο άνθρωπος-κλειδί για την HRT από την αρχή.

«Ο Τόνι Κουκερέγια ήταν πολύ σημαντική προσωπικότητα για την ομάδα από την αρχή και πάνω από όλα σε αυτό το νέο στάδιο. Η μετάβαση από το προηγούμενο σχέδιο σε αυτό δεν ήταν εύκολη και έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά, η οποία χωρίς σημαντικά στελέχη όπως αυτός, δεν θα ήταν δυνατή. Η θέση του τεχνικού διευθυντή ήταν κενή και η εξέλιξη της F2012 πραγματοποιήθηκε από τις τεχνικές εγκαταστάσεις του Μονάχου. Τώρα, όμως, με το μονοθέσιο να βρίσκεται ήδη στην πίστα, ήταν απαραίτητο να δοθεί ο έλεγχος και να υπάρχει κάποιος ισχυρός επικεφαλής στο τεχνικό τμήμα. Λόγω της εμπειρίας, της κρίσης και των γνώσεων του, το προφίλ του Τόνι ταίριαζε απόλυτα».

Προς το παρόν η HRT έχει συμμετάσχει μόλις σε έναν από τους δύο αγώνες της χρονιάς, αυτόν της Μαλαισίας χωρίς να καταφέρει κάτι το σημαντικό. Η F2012 δεν έχει καταφέρει να δοκιμαστεί στην πίστα αφού η ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά να περάσει τα υποχρεωτικά crash τεστ της FIΑ. Ετσι δεν συμμετείχε στις δοκιμές πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις