Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στο Μπαχρέιν

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 17:36

A- A A+

Ηδη, από τις συγκρούσεις των δύο τελευταίων ημερών ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Το κύμα βίας που επικρατεί στην περιοχή κλιμακώθηκε μετά τον θάνατο ενός 22χρονου που πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης από διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών του, στο αυτοκίνητο αυτό που ακολουθούσε όχημα της αστυνομίας, επέβαιναν μέλη παραστρατιωτικής ομάδας.

Το περιστατικό αυτό πυροδότησε πιο εκτεταμένες διαμαρτυρίες με την αστυνομία να δίνει μάχες με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στους δρόμους της Μανάμα προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο. Οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, τους πυρπόλησαν με μεγάλο αριθμό δακρυγόνων και προέβησαν σε αρκετές συλλήψεις. Κάποιοι από τους διαδηλωτές λέγεται ότι καταφέρονταν και εναντίον της διεξαγωγής του αγώνα της Formula 1.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις θέτουν σε υπό αμφισβήτηση τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της χώρας και των διοργανωτών πριν από λίγες ημέρες, ότι δεν θα είναι απαραίτητη η επιπλέον ασφάλεια στον αγώνα. Ηδη, οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να διαταράξουν με όποιο τρόπο μπορούν το θετικό κλίμα κατά την διάρκεια του GP, έχοντας σχεδιάσει διαδηλώσεις τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας, Μανάμα όσο και στην πίστα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις