Champions League: Λύγισε τη Μίλαν η Μπαρτσελόνα

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 23:36
UPD:04/04/2012 00:37

A- A A+

Με τον Λιονέλ Μέσι να στέλνει δυο φορές από τη μπάλα στα δίχτυ από τη βούλα του πέναλτι και τον Ινιέστα να προσθέτει και αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, οι «μπλαουγκράνα» δεν δυσκολεύτηκαν να λυγίσουν την αντίσταση των «ροσονέρι» , που σκόραραν στη μοναδική τελική του προσπάθεια σε όλο το ματς.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Σαν Σίρο επέτρεπε στους Μιλανέζους να επιλέξουν να αγωνιστούν αμυντικά, όμως εν τέλει το παιχνίδι τους αποδείχθηκε τελείως παθητικό. Η Μπαρτσελόνα τους έκλεισε όλους τους χώρους και με ασφυκτική πίεση, που ξεκινούσε από ψηλά στα χαφ, δεν τους επέτρεψε να κρατήσουν μπάλα και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Παρόλα αυτά, δικαιολογημένα η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι διαμαρτύρεται για το δεύτερο πέναλτι των Καταλανών, με το οποίο πήραν εκ νέου το προβάδισμα λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση του Νοτσερίνο. Για το πρώτο του Αντοντίνι στον Μέσι στο 10', που μετέτρεψε σε γκολ ο Αργεντινός, δεν τίθεται θέμα, αφού πρόκειται για μια τελείως κακή εκτίμηση στο μαρκάρισμα από την πλευρά του Ιταλού αμυντικού.

Τη δεύτερη φορά, όμως, που ο Ολλανδός ρέφερι Κούιπερς δείχνει βούλα στο 41', η απόφασή του κρίνεται μάλλον ως υπερβολική... Ο Νέστα κρατάει τον Μπούσκετς λίγο πριν την εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν διαφέρει με κανένα από τα δεκάδες τραβήγματα που βλέπει κανείς σε όλα τα ματς. Όπως και να 'χουν τα πράγματα, ούτε στη δεύτερη περίπτωση ο Μέσι αστόχησε.

Η Μίλαν είχε ισοφαρίσει εννιά λεπτά νωρίτερα, όταν ο Ρομπίνιο με εντυπωσιακή ενέργεια πέρασε δυο αντιπάλους του και άφησε για τον Ιμπραΐμοβιτς και ο Σουηδός με εξαιρετική πάσα έβγαλε για τον Νοτσερίνο, ο οποίος πλάσαρε τον Βαλντές.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άργησε να πετύχει και τρίτο τέρμα. Στο 54' ο Ινιέστα υποδέχθηκε τη μπάλα μετά από κόντρα σε σουτ του Μέσι και απέναντι στον Αμπιάτι δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 3-1.

Σφράγισε την πρόκριση η Μπάγερν

Τυπική μόνο υπόθεση ήταν ο επαναληπτικός του ζευγαριού της Μπάγερν με τη Μαρσέιγ στο Μόναχο, αφού στο πρώτο παιχνίδι στη Μασσαλία οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει με 2-0.

Στο Αλιάνζ Αρίνα η Μπάγερν πέτυχε άλλα δυο τέρματα και σφράγισε την πρόκρισή της στους «4». Ο Όλιτς ήταν ο σκόρερ αμφότερων των τερμάτων των γηπεδούχων με τον Ριμπερί στο ρόλο του δημιουργού.

Στο 13' ο Γάλλος έκανε άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε παράλληλα για τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0, ενώ και στο 37' για το 2-0 επαναλήφθηκε το ίδιος σκηνικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις