ΜotoGP: Η σειρά της Yamaha

Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 13:12

A- A A+

Ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε στην τρίτη και τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο και να χαμογελάσει τελευταίος.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας η αγωνία χτύπησε κόκκινο καθώς ο Λορένθο έριξε από την κορυφή τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνη τη στιγμή και του μεγαλύτερου μέρους του 45λέπτου, Στόνερ στη δεύτερη θέση. Η απάντηση δεν ήρθε από τον Αυστραλό, αλλά από τον Καλ Κρούτσλοου με την «δορυφορική» Yamaha. Ο Βρετανός ήταν καταιγιστικός σε όλη την διάρκεια των δοκιμών. Τελικά, ο Λορένθο ξανακέρδισε την κορυφή αμέσως μετά, αφήνοντας τον Κρούτσλοου μόλις 0,154 δευτερόλεπτα πίσω του.

O Ισπανός αναβάτης της Yamaha δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα διότι βελτιώσαμε πάρα πολύ τους χθεσινούς μας χρόνους. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος για τον Καλ που είναι δεύτερος. Η μοτοσικλέτα μοιάζει πολύ καλύτερη για εμάς σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για βελτίωση αύριο. Εχουμε ακόμη κάποια θέματα να λύσουμε, ιδιαίτερα την είσοδο στην στροφή, αλλά καταφέραμε να έχουμε καλή απόδοση. Θα βάλω πραγματικά τα δυνατά μου αύριο στις κατατακτήριες και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Στο μεταξύ ο Στόνερ που είχε πέσει τρίτος, προσπάθησε να απαντήσει με έναν γρήγορο τελευταίο γύρο, αλλά συνάντησε κίνηση μέσα στην πίστα και πιο συγκεκριμένα τον Αλβάρο Μπαουτίστα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει κάτι το αξιόλογο. Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής θεωρεί ωστόσο ότι η σημερινή ημέρα ήταν πολύ θετική για την ομάδα αφού αντιμετωπίστηκαν τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

«Γενικά η σημερινή ημέρα ήταν πολύ καλή για εμάς. Είχαμε κάποια προβλήματα στις δύο πρώτες ελεύθερες δοκιμές, τα οποία διορθώσαμε λίγο στην τελευταία, κάτι που ομολογουμένως είναι θετικό. Μερικοί αναβάτες βρέθηκαν στον δρόμο μου και δεν ήμουν σε θέση να δείξω τι πραγματικά είμαστε ικανοί να κάνουμε. Εμείς όμως γνωρίζουμε και έχουμε αυτοπεποίθηση για τις αυριανές κατατακτήριες».

Η σημερινή ημέρα ήταν πάρα πολύ θετική για την δορυφορική ομάδα της Yamaha , Monster Tech 3 αφού μετά την δεύτερη θέση του Κρούτσλοου, είδε και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Ο Ιταλός αναβάτης μάλιστα ήταν ο τελευταίος του γκρουπ όσων σημείωσαν χρόνους κάτω του 1:56.

Ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει τη διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών η Yamaha που είδε τις τρεις από τις τέσσερις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνονται από αναβάτες της. Μοναδική ίσως εξαίρεση ο Μπεν Σπις που τερμάτισε ενδέκατος, αφού αρκετά νωρίς στο 45λεπτο, μόλις στα πρώτα δέκα λεπτά είχε μία πτώση, ανώδυνη ευτυχώς.

«Ηταν μια σκληρή διαδικασία σήμερα το βράδυ. Είχαμε ένα καλό Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα, αλλά δυστυχώς σήμερα το βράδυ ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Βγήκα για να κάνω προσομοίωση του αγώνα και νόμιζα ότι δεν άφησα το εμπρός ελαστικό να ζεσταθεί σωστά. Θα πρέπει να δω τα στοιχεία για να το επιβεβαιώσω, αλλά η ευθύνη είναι όλη δική μου για το περιστατικό. Δυστυχώς η δεύτερη μοτοσικλέτα δεν τρέχει σωστά, επομένως ήταν μια άχρηστη διαδικασία για εμάς», τόνισε ο Αμερικανός αναβάτης της Yamaha.

Η Honda πλην του Στόνερ είδε τον Ντάνι Πεντρόζα να τερματίζει πέμπτος με 0,812 δευτ. διαφορά από τον πρωτοπόρο Λορένθο. Ο Ισπανός φάνηκε επηρεασμένος από την πτώση του στις προηγούμενες ελεύθερες δοκιμές. «Η ημέρα δεν ήταν θετική για εμάς όπως την περιμέναμε. Είχα κάποια προβλήματα με τα ηλεκτρονικά και δεν μπορούσα να οδηγήσω 100%, ιδίως στις εξόδους των στροφών όπου το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. Ας ελπίσουμε ότι οι μηχανικοί θα βρουν μια λύση και θα έχουμε αύριο θετικές κατατακτήριες δοκιμές», δήλωσε ο Πεντρόζα.

Για μία ακόμη φορά ο Χέκτορ Μπαρμπερά χάρισε στην Ducati την υψηλότερη θέση (έκτη), κερδίζοντας και τους δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας, οι οποίοι τερμάτισαν πίσω του. Ο Νίκι Χέιντεν για μια ακόμη φορά επικράτησε του Βαλεντίνο Ρόσι, αφού σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο με τον Ιταλό να μένει τελικά όγδοος.

Ο Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda) και ο Αλβάρο Μπαουτίστα (San Carlo Honda Gresini) ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Ράντι ντε Πουνιέ επέστρεψε στην κορυφή για τις CRT μοτοσικλέτες, έχοντας τον 13ο καλύτερο χρόνο στην γενική κατάταξη. Ο Γάλλος προς το τέλος της διαδικασίας είχε μία άσχημη πτώση και αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις