Bundesliga: Νίκη-τίτλου η Ντόρτμουντ

Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 18:58
UPD:22:59

A- A A+

Στο πλαίσιο της 29ης ημέρας, η ομάδα της Βεστφαλίας πέρασε από μία δύσκολη έδρα με 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ και διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών που έχει από τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία στηρίχτηκε γι΄ άλλη μια φορά στον επιθετικό οίστρο του Μάριο Γκόμεζ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άουγκσμπουργκ (2-1).

Με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει δύο γκολ (23΄, 90΄), η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασε νικηφόρα μέσα από την έδρα της Βόλφσμπουργκ (3-1). Οι «λύκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, παρ’ όλα αυτά οι Βεστφαλοί φρόντισαν να αποδείξουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη Γερμανία. Ο Γκιουντογκάν στο 49΄ έκανε το 2-0 για τη Μπορούσια, ενώ μείωσε προσωρινά ο Μάντζουκιτς στο 62΄.

Χάρη στο Μάριο Γκόμεζ η Μπάγερν Μονάχου παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι του τίτλου. Ο Γερμανός στράικερ ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων των Βαυαρών στο 2-1 επί της Αουγκσμπουργκ, η οποία είχε ισοφαρίσει στο 24΄ με τον Κου.

Με βασικό σε όλο το ματς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο η Βέρντερ Βρέμης απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από την Κολονία με σκορ 1-1. Ο Ρόζενμπεργκ έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους» στο 24΄, αλλά στο 39΄ ο Τζεμάλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι παρά τον βαθμό που απέσπασαν παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν χάνει με τίποτα την Ευρώπη η Στουτγκάρδη, η οποία συνέτριψε 4-1 τη Μάιντς, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 3΄ με το πέναλτι του Ιβανσιτς. Ο Χάιναλ στο 8΄ ισοφάρισε, στο 49΄ ο Ιμπίσεβιτς έκανε το 2-1, το 3-1 ο Κουζμάνοβιτς στο 65΄ με πέναλτι και πέντε λεπτά πριν το τέλος και πάλι ο Ιμπίσεβιτς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ισόπαλο 2-2 τελείωσε το ματς ανάμεσα στην Φράιμπουργκ με τη Νυρεμβέργη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Ντινταβί και Πέκχαρτ, αλλά οι Καλιγκιούρι και Μακιάντι κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα για τους γηπεδούχους.

Δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό η Καϊζερσλάουτερν μετά το εντός έδρας 1-2 από την αδιάφορη Χοφενχάιμ. Με πέναλτι του Σαλίχοβιτς στο 26΄ και γκολ του Βούκτσεβιτς στο 71΄ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 και το μόνο που κατέφερε η «Λάουτερν» ήταν να μειώσει στο 85΄ με τον Μπουγκέρα.

Η Χέρτα Βερολίνου απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 29ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, πάντως, παρά το βαθμό που απέσπασε διατηρήθηκε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και είναι ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις