Αθλητικά
Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 18:58

Bundesliga: Νίκη-τίτλου η Ντόρτμουντ

Πολύ αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου στη Bundesliga έκανε σήμερα η Ντόρτμουντ, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Στο πλαίσιο της 29ης ημέρας, η ομάδα της Βεστφαλίας πέρασε από μία δύσκολη έδρα με 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ και διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών που έχει από τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία στηρίχτηκε γι΄ άλλη μια φορά στον επιθετικό οίστρο του Μάριο Γκόμεζ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άουγκσμπουργκ (2-1).

Με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει δύο γκολ (23΄, 90΄), η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέρασε νικηφόρα μέσα από την έδρα της Βόλφσμπουργκ (3-1). Οι «λύκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, παρ’ όλα αυτά οι Βεστφαλοί φρόντισαν να αποδείξουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη Γερμανία. Ο Γκιουντογκάν στο 49΄ έκανε το 2-0 για τη Μπορούσια, ενώ μείωσε προσωρινά ο Μάντζουκιτς στο 62΄.

Χάρη στο Μάριο Γκόμεζ η Μπάγερν Μονάχου παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι του τίτλου. Ο Γερμανός στράικερ ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων των Βαυαρών στο 2-1 επί της Αουγκσμπουργκ, η οποία είχε ισοφαρίσει στο 24΄ με τον Κου.

Με βασικό σε όλο το ματς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο η Βέρντερ Βρέμης απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία από την Κολονία με σκορ 1-1. Ο Ρόζενμπεργκ έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους» στο 24΄, αλλά στο 39΄ ο Τζεμάλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι παρά τον βαθμό που απέσπασαν παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν χάνει με τίποτα την Ευρώπη η Στουτγκάρδη, η οποία συνέτριψε 4-1 τη Μάιντς, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 3΄ με το πέναλτι του Ιβανσιτς. Ο Χάιναλ στο 8΄ ισοφάρισε, στο 49΄ ο Ιμπίσεβιτς έκανε το 2-1, το 3-1 ο Κουζμάνοβιτς στο 65΄ με πέναλτι και πέντε λεπτά πριν το τέλος και πάλι ο Ιμπίσεβιτς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ισόπαλο 2-2 τελείωσε το ματς ανάμεσα στην Φράιμπουργκ με τη Νυρεμβέργη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Ντινταβί και Πέκχαρτ, αλλά οι Καλιγκιούρι και Μακιάντι κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα για τους γηπεδούχους.

Δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό η Καϊζερσλάουτερν μετά το εντός έδρας 1-2 από την αδιάφορη Χοφενχάιμ. Με πέναλτι του Σαλίχοβιτς στο 26΄ και γκολ του Βούκτσεβιτς στο 71΄ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 και το μόνο που κατέφερε η «Λάουτερν» ήταν να μειώσει στο 85΄ με τον Μπουγκέρα.

Η Χέρτα Βερολίνου απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 29ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, πάντως, παρά το βαθμό που απέσπασε διατηρήθηκε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και είναι ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία