Πώς θα εκλέγεται πρόεδρος και γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2002 07:14
A- A A+

Την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το σύνολο των μελών του κόμματος αποφάσισε χθες ομόφωνα το Εκτελεστικό Γραφείο να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ η εκλογή του γραμματέα του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνεται από το συνέδριο.

Στόχος είναι η συνεχής διεύρυνση της νομιμοποιητικής βάσης όλων των οργάνων, τόνισε ο Κώστας Λαλιώτης, ενώ διευκρίνισε ότι με βάση την απόφαση που ελήφθη, δεν υφίσταται σε καμμία περίπτωση θέμα διαρχίας μεταξύ προέδρου και γραμματέα. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι όλα τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, περίπου 1.700 στελέχη, θα αποτελέσουν το σώμα της συνδιάσκεψης, η οποία θα γίνει 5 και 6 Ιουλίου, ενώ το ίδιο σώμα θα αποτελέσει το Εθνικό Συμβούλιο που θα ασχοληθεί με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι η οργανωτική συνδιάσκεψη, είναι θετική πρόκληση, για τον λόγο και την προοπτική ενός σύγχρονου δημοκρατικού σοσιαλιστικού κόμματος, με ευρωπαϊκή προοπτική, προσθέτοντας ότι η συνδιάσκεψη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα στενό κομματικό γεγονός στον μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ, προς διευθέτηση προσωπικών επιλογών. Σημείωσε επίσης ότι η συνδιάσκεψη μπορεί να συμβάλλει στην ανατροπή της δυσμενούς συγκυρίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή