Πολιτική
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2002 07:14

Πώς θα εκλέγεται πρόεδρος και γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ

Την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το σύνολο των μελών του κόμματος αποφάσισε χθες ομόφωνα το Εκτελεστικό Γραφείο να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ η εκλογή του γραμματέα του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνεται από το συνέδριο.

Στόχος είναι η συνεχής διεύρυνση της νομιμοποιητικής βάσης όλων των οργάνων, τόνισε ο Κώστας Λαλιώτης, ενώ διευκρίνισε ότι με βάση την απόφαση που ελήφθη, δεν υφίσταται σε καμμία περίπτωση θέμα διαρχίας μεταξύ προέδρου και γραμματέα. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι όλα τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, περίπου 1.700 στελέχη, θα αποτελέσουν το σώμα της συνδιάσκεψης, η οποία θα γίνει 5 και 6 Ιουλίου, ενώ το ίδιο σώμα θα αποτελέσει το Εθνικό Συμβούλιο που θα ασχοληθεί με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι η οργανωτική συνδιάσκεψη, είναι θετική πρόκληση, για τον λόγο και την προοπτική ενός σύγχρονου δημοκρατικού σοσιαλιστικού κόμματος, με ευρωπαϊκή προοπτική, προσθέτοντας ότι η συνδιάσκεψη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα στενό κομματικό γεγονός στον μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ, προς διευθέτηση προσωπικών επιλογών. Σημείωσε επίσης ότι η συνδιάσκεψη μπορεί να συμβάλλει στην ανατροπή της δυσμενούς συγκυρίας.