Formula 1: Αποχώρηση στελέχους της Force India από το Μπαχρέιν

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 13:36

A- A A+

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Μπαχρέιν, ήρθε και η πρώτη αποχώρηση στελέχους ομάδας. Ειδικότερα ένας μηχανικός από την Force India αποφάσισε να πάρει το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του μετά από περαστικό έξω από τον χώρο της πίστας χθες το βράδυ.

Τέσσερις μηχανικοί της ομάδας του Βιτζάι Μαλάια επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους με την δύση του ηλίου όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παγιδεύτηκε σε σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας Μανάμα.

Οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους ενώ ένα κοκτέιλ μολότοφ εξερράγη δίπλα από το αυτοκίνητο τους, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.

Το περιστατικό ωστόσο δεν σχετιζόταν με το γεγονός ότι οι μηχανικοί προέρχονταν από τον χώρο της Formula 1 αν και τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσπάσει ταραχές στην χώρα. Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας Μανάμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους τόσο στο καθεστώς όσο και στην διεξαγωγή του αγώνα της Formula 1. Οι σφοδρές συγκρούσεις αντικυβερνητικών και αστυνομίας είναι καθημερινό φαινόμενο στην χώρα, προκαλώντας την ανησυχία στους ανθρώπους της οικογένειας της Formula 1.

Παρά το γεγονός ότι οι μηχανικοί της Force India κατάφεραν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους, ο ένας εξ αυτών αποφάσισε να διακόψει την παραμονή του στο Μπαχρέιν.

«Ένα από τα οχήματά μας χθες το βράδυ είχε στιγμιαία παγιδευτεί σε κάποια σύγκρουση σε ένα δρόμο πίσω από την πίστα. Το όχημά μας δεν αποτέλεσε στόχο αλλά έφτασε εκεί μέσω ενός από τους κύριους αυτοκινητοδρόμους. Μέσα σε λίγα λεπτά ξεκίνησε η κυκλοφορία και το αυτοκίνητο επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Οσοι επέβαιναν σε αυτό είναι καλά», δήλωσε εκπρόσωπος της Force India.

Ο πρόεδρος του Bahrain International Circuit με δηλώσεις του προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το ως «μεμονωμένο», τονίζοντας παράλληλα ότι η ομάδα δεν αποτέλεσε στόχο.

«Ηταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και η γυναίκα μου ενεπλάκη σε αυτό. Οι διαδηλωτές δεν στόχευαν τα αυτοκίνητα, απλά έτυχε να βρίσκονται εκεί. Κανένας δεν τραυματίστηκε. Δεν ελέγχω την αστυνομία. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν καλύτερα από εμένα. Εγώ έναν αγώνα να διοργανώσω».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις