Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός θέλει ευρύτερες συνεργασίες

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 15:11
UPD:18:32

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο αφελής της υπόθεσης. Ο λαός θέλει συνεργασίες ευρύτερες, προοδευτικές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ Μακεδονίας – Θράκης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες επιθυμούν ευρύτερες κυβερνήσεις.

A- A A+

Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ Μακεδονίας – Θράκης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες επιθυμούν ευρύτερες κυβερνήσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο αφελής της υπόθεσης. Ο λαός θέλει συνεργασίες ευρύτερες, προοδευτικές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει εγκλωβιστεί στην αυτοδυναμία και θέτει αφελή ζητήματα. «Δεν είπα ποτέ ότι αποτάσσομαι την πρωθυπουργία. Δεν το θέτω όπως ο κ. Σαμαράς ότι μου χρωστάει ο τόπος την πρωθυπουργία», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το ΚΚΕ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη, για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλει να ηγηθεί των αντιμνημονιακών δυνάμεων ενώ για τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι λέει «ναι» στην Ευρώπη αλλά χωρίς μνημόνιο, δηλαδή χωρίς δεσμεύσεις και πλαίσιο.

Επιπλέον, αναγνώρισε ότι αρκετοί πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες με αισθήματα οργής, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει η διάθεση τιμωρίας του πολιτικού συστήματος να οδηγήσει σε αυτοτιμωρία της πατρίδας».

Υποστήριξε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε μόνο του ένα δυσανάλογο βάρος ενώ τόνισε ότι η πρόταση του κόμματος για ανάπτυξη είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και συμφωνημένη με την τρόικα. «Όποιος υπόσχεται κουρέματα δανείων χωρίς να ξέρει σε τι φαύλο κύκλο μπαίνει, λέει ψέματα», υπογράμμισε ενώ χαρακτήρισε μυωπική και επικίνδυνη την άποψη που θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα τα οποία θα ληφθούν τον Ιούνιο, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει να γίνει αυτό σε τρία και όχι σε δύο χρόνια, χωρίς οριζόντιες περικοπές. «Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ωστόσο έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής και απαιτείται μια ακόμη προσπάθεια», σημείωσε και επεσήμανε την ανάγκη για βοήθεια από την Κομισιόν και την ΕΚΤ προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η δικαιοσύνη για την παραπομπή του προέκυψαν με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι επανέφερε όλη την ομάδα του Βατοπεδίου στα ψηφοδέλτιά της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην ΑΟΖ, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν υποστέλλει ούτε εγκαταλείπει κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μιλώντας τέλος για τη λαθρομετανάστευση, υπογράμμισε ότι για να έχει επιτυχία η FRONTEX πρέπει να λειτουργήσει και στην τουρκική πλευρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή