Formula 1: Τεταμένη η κατάσταση στο Μπαχρέιν

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 18:49

A- A A+

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μετά την έκκληση μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για «τρεις ημέρες οργής», που θα συμπίπτουν με τις τρεις ημέρες του Γκραν Πρι, την οποία έκανε το κίνημα «Οι νέοι της 14ης Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο σιιτικών χωριών γύρω από τη Μανάμα και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας βόμβες μολότοφ.

Ηδη μία μικρή γεύση των συγκρούσεων έλαβαν χθες το βράδυ τέσσερις μηχανικοί της Force India που παγιδεύτηκαν με το όχημά τους σε δρόμο πίσω από τη πίστα. Μία μολότοφ έσκασε δίπλα από το αυτοκίνητο τους χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές σε αυτό και να τραυματιστούν οι ίδιοι. Πάντως ο ένας από αυτούς αποφάσισε να εγκαταλείψει το Μπαχρέιν και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Οι αρχές του Μπαχρέιν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι έχουν συλλάβει αρκετούς από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, χωρίς όμως να διευκρινίσουν πόσους. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι συλλήψεις είχαν στόχο «τους υπεύθυνους για τη βία και τις επιθέσεις εναντίον της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας».

Σύμφωνα με τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «Οι νέοι της 14ης Φεβρουαρίου», που δεν συνδέονται με το σιιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης αλ Ουέφακ το οποίο έχει επίσης καλέσει σε διαδηλώσεις με την ευκαιρία του Γκραν Πρι, ανέβασαν στο Διαδίκτυο συνθήματα κατά του «Γκραν Πρι του αίματος».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που αντιδρούν στην διεξαγωγή του αγώνα και εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια του. Μια ομάδα βρετανών βουλευτών προειδοποίησαν τους χορηγούς της Φόρμουλα 1 ότι κινδυνεύουν να βλάψουν την εικόνα των εταιρειών τους αν υποστηρίξουν το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί εξαιτίας των πολιτικών αναταράξεων στη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις