Πόλο: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική γυναικών

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 20:38
UPD:22:31
A- A A+

Εννέα μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Σανγκάης και τέσσερις μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, η εθνική ομάδα των γυναικών δεν θα είναι παρούσα στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Στον καθοριστικό προημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά η «γαλανόλευκη» προδόθηκε από τα τραγικά ποσοστά που είχε στον παίκτη παραπάνω. Αν και είχε 4/4 με παίκτρια παραπάνω στη δεύτερη περίοδο, διάστηκα στο οποίο πέτυχε συνολικά έξι γκολ, στο υπόλοιπο του αγώνα είχε 0/11, όταν βρήκε δίχτυα μόνο μία φορά, με πέναλτι της Γερόλυμου.

Η Ισπανία χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση προηγήθηκε 8-6, αλλά η «γαλανόλευκη» ξαναμπήκε στο ματς με το πέναλτι της Γερόλυμου (8-7). Η κρίσιμη φάση έγινε στα μέσα του τελευταίου οκτάλεπτου όταν η ομάδα του Γιώργου Μορφέση κέρδισε δύο διαδοχικές αποβολές χωρίς να σκοράρει και το χειρότερο, στην κόντρα οι Ισπανίδες πέτυχαν το 9-7. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, έστω κι αν απέμεναν 3΄14΄΄….

Εκτός της Ισπανίας, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισαν η Ουγγαρία (συνέτριψε 18-5 το  Καζασκτάν) και η Ρωσία που νίκησε πολύ δύσκολα, 7-6 τον Καναδά.

Η εθνική ομάδα θα παίξει αύριο (17:00) με το Καζακστάν για τις θέσεις 5-8.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 5-6, 2-1, 1-0

ΙΣΠΑΝΙΑ (Οκά): Γκαρθία 2, Πένα 2, Ταράγο 2, Λόπεθ 1, Εσπάρ 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης):Ασημάκη 3, Μελιδώνη 1, Τσουκαλά 1, Ψούνη 1, Γερόλυμου 1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις