Αθλητικά
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 20:38

Πόλο: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική γυναικών

Οδυνηρή ήττα με 9-7 από την Ισπανία γνώρισε η Eθνική ομάδα των γυναικών στον προημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά και απέτυχε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εννέα μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Σανγκάης και τέσσερις μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, η εθνική ομάδα των γυναικών δεν θα είναι παρούσα στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Στον καθοριστικό προημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά η «γαλανόλευκη» προδόθηκε από τα τραγικά ποσοστά που είχε στον παίκτη παραπάνω. Αν και είχε 4/4 με παίκτρια παραπάνω στη δεύτερη περίοδο, διάστηκα στο οποίο πέτυχε συνολικά έξι γκολ, στο υπόλοιπο του αγώνα είχε 0/11, όταν βρήκε δίχτυα μόνο μία φορά, με πέναλτι της Γερόλυμου.

Η Ισπανία χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση προηγήθηκε 8-6, αλλά η «γαλανόλευκη» ξαναμπήκε στο ματς με το πέναλτι της Γερόλυμου (8-7). Η κρίσιμη φάση έγινε στα μέσα του τελευταίου οκτάλεπτου όταν η ομάδα του Γιώργου Μορφέση κέρδισε δύο διαδοχικές αποβολές χωρίς να σκοράρει και το χειρότερο, στην κόντρα οι Ισπανίδες πέτυχαν το 9-7. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, έστω κι αν απέμεναν 3΄14΄΄….

Εκτός της Ισπανίας, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισαν η Ουγγαρία (συνέτριψε 18-5 το  Καζασκτάν) και η Ρωσία που νίκησε πολύ δύσκολα, 7-6 τον Καναδά.

Η εθνική ομάδα θα παίξει αύριο (17:00) με το Καζακστάν για τις θέσεις 5-8.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 5-6, 2-1, 1-0

ΙΣΠΑΝΙΑ (Οκά): Γκαρθία 2, Πένα 2, Ταράγο 2, Λόπεθ 1, Εσπάρ 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης):Ασημάκη 3, Μελιδώνη 1, Τσουκαλά 1, Ψούνη 1, Γερόλυμου 1.