Champions League: Στον τελικό η Τσέλσι

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 23:47
UPD:25/04/2012 00:02

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Βραζιλιάνος Ραμίρες μείωσε σε 2-1.

A- A A+

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο «Καμπ Νου», η ομάδα του Ντι Ματέο αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 με τη Μπαρτσελόνα και με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Μονάχου, όπου θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της (έχει παίξει στον τελικό του 2008 αλλά το έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι).

«Μαγική εικόνα» το τελικό αποτέλεσμα, με τη «Μπάρτσα» να χάνει πολλές ευκαιρίες, πέναλτι με τον Μέσι (δοκάρι), ενώ είχε κι άλλο ένα πάλι με τον Αργεντινό για να πάρει την πρόκριση. Η Τσέλσι στάθηκε τυχερή, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο (και εκεί οι Καταλανοί είχαν δύο δοκάρι), αλλά δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς το γεγονός πως στάθηκε εξαιρετικά και στα δύο ματς απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη.

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την αλλαγή εικόνας της ομάδας, που ανέλαβε πριν από δύο μήνες. Χωρίς τον Τέρι που αποβλήθηκε στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και με 10 παίκτες για περισσότερα από 80 λεπτά, οι «μπλε» άντεξαν στο…μονότερμα των «μπαλουγκράνα» και πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι της 19ης Μαΐου. Τέσσερα χρόνια μετά τη Μόσχα, φαίνεται ότι ο Θεός κάτι χρωστάει στην Τσέλσι…

Η χαμένη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα με το πέναλτι του Μέσι.

Ο Μπουσκέτς στο 35΄ άνοιξε το σκορ και στο 43΄ ο Ινιέστα από ασίστ του Μέσι έδωσε σκορ πρόκρισης στη Μπαρτσελόνα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, ο Βραζιλιάνος Ραμίρες μείωσε σε 2-1 και στις καθυστερήσεις του ματς, ο Τόρες πέρασε και τον Βαλντές για να «γράψει» το τελικό 2-2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις