Champions League: Δηλώσεις Γκουαρντιόλα, Ντι Ματέο

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 01:56
UPD:08:20

Αινιγματικός για το μέλλον του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Champions League.

A- A A+

Αινιγματικός για το μέλλον του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Champions League. Ο τεχνικός των Καταλανών, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους "μπλε" για την πρόκρισή τους, εξήρε την αμυντική τους λειτουργία: "Η Τσέλσι έπαιξε εξαιρετικά στον αμυντικό τομέα. Εμείς δοκιμάσαμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Κάναμε και κάποια λάθη που αποδείχθηκαν καθοριστικά, τόσο στον πρώτο ημιτελικό, όσο και σήμερα στην έδρα μας".

Απέφυγε να επιρρίψει συγκεκριμένες ευθύνες για τον αποκλεισμό της "Μπάρτσα": "Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Τι άλλο να κάναμε σε αυτά τα 180 λεπτά; Υπάρχουν στιγμές που το παιχνίδι δεν σε πηγαίνει και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε εφέτος. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ στη συνέχεια πρέπει να οργανωθούμε ενόψει της νέας περιόδου".

Σε ερώτηση που του έγινε, για το αν η επόμενη χρονιά θα τον βρει ξανά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα απέφυγε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του: "Η ομάδα θα παίζει και του χρόνου στο Champions League. Για το δικό μου θέμα θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο και θα αποφασίσουμε."

Ντι Ματέο: "Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους"

Πλήρη κάλυψη στον Τζον Τέρι για την αποβολή του στο 37ο λεπτό παρείχε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, μετά την επική πρόκριση της Τσέλσι. Ο τεχνικός των Λονδρέζων στις δηλώσεις που έκανε δεν έκρυψε τα συναισθήματά του: "Είμαι εξουθενωμένος, αλλά πανευτυχής για την πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τους παίκτες μου που φτάσαμε στον τελικό. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα. Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους. Δεν περιμέναμε να παίξουμε με δέκα παίκτες, τα πράγματα δυσκόλεψαν για μας περισσότερο στην πορεία του ματς, αλλά ό,τι καταφέραμε δείχνει το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα."

Αναφερόμενος στην φάση της αποβολής του Τέρι τόνισε: "Είναι ένας φανταστικός παίκτης και ο ηγέτης της ομάδας. Όλοι κάνουμε λάθη και φυσικά δεν είμαι θυμωμένος μαζί του. Κανείς δεν είναι αλάθητος."

Πρόσθεσε πως δεν έχει καμία προτίμηση για τον αντίπαλο της ομάδας του στον τελικό: "Σημασία δεν έχει εάν θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπάγερν Μονάχου. Σημασία έχει ότι βρισκόμαστε στον τελικό."

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις