Με έμπνευση την Aφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 14:42
UPD:14:54

A- A A+

Έκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας εγκαινιάζεται απόψε στις 8 στο μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, στα Ιλίσια.

Η εικαστική αυτή δράση - που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός- είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας σε όλη την υφήλιο. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων, από όλες τις μορφές σύγχρονης τέχνης όπως ζωγραφική, γλυπτική, και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Συμμετέχουν

Εργο της Αντωνίας Μαντζούκα.

Ειρήνη Ανδρούτσου, Παναγής Αντύπας, Αγγελική Βαϊανού, Ελένη Γραφάκου, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Eιρήνη Πέννα, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Άννα Τσιβδάρη, Κατερίνα Τσίτσελα, Ιάκωβος Φιλίππου.

Η έκθεση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πλαίσιο της 5ης ετήσιας Athens Fine Arts Festival και υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και η διάρκεια της συμπίπτει με την περίοδο Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Πληροφορίες

Εργο της Βίνιας (Κλημανθίας) Κονταξάκη.

Μουσείο Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια, τηλ. 210 7487657- 210 7777601. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Τετάρτη: 9π.μ. - 1.30μ.μ. και 6μ.μ. - 9μ.μ., Πέμπτη - Σάββατο: 9π.μ - 3μ.μ., Κυριακή - Δευτέρα: κλειστά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτεινόμενα για εσάς