Formula 1: Οι εξελίξεις για τις δοκιμές στο Μουτζέλο

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 18:34

A- A A+

Οι δοκιμές είναι οι μοναδικές που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ομάδες να δοκιμάσουν όλες τις βελτιώσεις που έχουν ετοιμάσει ενόψει του Ισπανικού GP στα μέσα Μαΐου. Τότε αρκετά μονοθέσια αναμένεται να παρουσιαστούν αρκετά ανανεωμένα με πρώτη και καλύτερη τη Ferrari.

Όπως άλλωστε είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό η F2012 θα φέρει στον Ισπανικό αγώνα αρκετές αναβαθμίσεις ορατές και μη, πάνω στις οποίες η Scuderia δουλεύει εδώ και αρκετό διάστημα. Ηδη, η Ιταλική ομάδα αποκάλυψε σήμερα το πρόγραμμα της για τις δοκιμές στο Μουτζέλο.

Σύμφωνα με αυτό, ο Φερνάντο Αλόνσο θα συμμετάσχει τελικά κανονικά στη διαδικασία και αναμένεται να τρέξει δύο ημέρες με την F2012, την Τρίτη 1η Μαΐου και την Πέμπτη 3 του ίδιου μήνα, αφήνοντας στον teammate του, Φελίπε Μάσα μόνο μία ημέρας δράσης στην πίστα, την Τετάρτη (2 Μαΐου).

Οι δοκιμές αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ferrari που έχει εναποθέσει σημαντικές ελπίδες στην εξέλιξή τους.

«Οι ημέρες που έρχονται είναι πολύ σημαντικές, κατά την διάρκεια των οποίων ο βασικός στόχος είναι να πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξέλιξη του μονοθέσιου. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε τρεις ημέρες δοκιμών στο Μουτζέλο. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι όλες αναβαθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Βαρκελώνη θα είναι έτοιμες για εκεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμο λεπτό που έχουμε για να βελτιώσουμε την απόδοση της F2012», τόνισε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι, δίνοντας μια σαφή εικόνα του κλίματος που επικρατεί στην Scuderia.

Το πρόγραμμα της Caterham

Νέο πρόσωπο αναμένεται να δώσει το παρών στην πίστα του Μουτζέλο και για λογαριασμό της Caterham. Παρά της σπουδαιότητα της διαδικασίας που είναι η μοναδική εν μέσω της αγωνιστικής σεζόν, η ομάδα του Τόνι Φερνάντες αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Ροντόλφο Γκονζάλεθ την ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του με ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο 25χρονος πιλότος από τη Βενεζουέλα που φέτος αγωνίζεται στο GP2 με την ομάδα της Caterham αναμένεται να βρεθεί στο κόκπιτ της CT01 την πρώτη ημέρα των δοκιμών. Στη συνέχεια θα τον διαδεχθεί ο Βιτάλι Πετρόφ ενώ την Τρίτη ημέρα του Μαΐου (και των δοκιμών) θα αναλάβει ο Χέικι Κοβαλάινεν.

Αυτή είναι η Τρίτη φορά που ο Γκονζάλεθ θα οδηγήσει μονοθέσιο της F1 και δηλώνει ενθουσιασμένος. «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω σε ένα μονοθέσιο της Formula 1, στις δοκιμές του Μουτζέλο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Caterham για την ευκαιρία. Θα είναι η τρίτη φορά για εμένα στην F1 με την ομάδα και αποτελεί μια ακόμη καλή ευκαιρία για μένα να αποκτήσω επιπλέον εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Συμμετείχα στις δοκιμές νέων οδηγών το 2010 και 2011 με την ομάδα. Επομένως το να μπορώ να τους βοηθήσω στο πρόγραμμα εξέλιξης εν μέσω της περιόδου είναι ένα ακόμη καλό βήμα για την καριέρα μου και κάτι που μπορώ να πάρω μαθήματα στην καριέρα μου για το πρωτάθλημα GP2 όπου αγωνίζομαι με την Caterham».

«Ο Ροντόλφο εξελίσσεται πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που διαδραματίζουμε ενεργό ρόλο στην εξέλιξή του ως οδηγό. Εκανε καλή δουλειά για εμάς όταν συμμετείχε στις δοκιμές νέων οδηγών και αναμένουμε από εκείνον να ακολουθήσει το πλάνο που του έχουμε δώσει, να αποδώσει στην πίστα αυτά που του ζητάμε και να προσφέρει στους μηχανικούς τις πληροφορίες ανάλογες με αυτές που θα έδινε κάποιος με τη δική του εμπειρία. Η ημέρα του με την ομάδα της F1 στο Μουζτέλο θα βοηθήσει στη συνεχιζόμενη εξέλιξή του στο GP2 και αυτά είναι καλά νέα για την Caterham Racing. Επομένως για όλους όσοι εμπλέκονται αυτά είναι καλά νέα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ριάντ Ασμάντ.

Εκτός Μουτζέλο η HRT

Η HRT αποφάσισε τελικά να μην συμμετάσχει στο τριήμερο δοκιμών στην Ιταλική πίστα θέλοντας έτσι να επικεντρωθεί στις βελτιώσεις που ετοιμάζει για το μονοθέσιο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τέταρτη περίοδος δοκιμών των ομάδων και η πρώτη (και μοναδική) κατά την διάρκεια της σεζόν.

Η Ισπανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τόνισε ότι η ομάδα έχει επικεντρωθεί μεταφορά της έδρας της στη Μαδρίτη, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία και θεωρεί ότι «προτιμά να επικεντρώσει τις προσπάθειές της και τις πηγές της στις νέες εγκαταστάσεις, να δουλέψει πάνω στο μονοθέσιο και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Ισπανικό GP».

Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά ξεκίνησε άσχημα αφού δεν κατάφερε να συμμετάσχει καθόλου στις δοκιμές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ενώ στον πρώτο αγώνα αποκλείστηκε.

«H έναρξη της χρονιάς ήταν λίγο σκληρή για εμάς και όταν τα μονοθέσιο ήταν έτοιμα για πρώτη φορά, εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτά στους αγώνες. Η ομάδα και όλο το υλικό επέστρεψαν μόλις από το Μπαχρέιν, αφού είχαν αναχωρήσει για την Αυστραλία στις αρχές Μαρτίου. Για πρώτη φορά επέστρεψαν στις νέες εγκαταστάσεις της ομάδας, στη Μαδρίτη. Αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική για εμάς και με το να μην πάμε στο Μουτζέλο, μπορούμε να δουλέψουμε πολύ προσεκτικά πάνω στο μονοθέσιο για να προετοιμαστούμε για το Ισπανικό GP. Δεν θα έχουμε έτοιμο το νέο πακέτο βελτιώσεων μέχρι τότε, επομένως προτιμάμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να συνεισφέρουμε σε εμάς, δηλαδή στην ομαδική δουλειά στις εγκαταστάσεις μας. Και υπάρχουν πολλά να κάνουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Λουΐς Πέρεθ-Σάλα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις