Formula 1: Τι γίνεται με τα ελαστικά;

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 19:10

A- A A+

Ηδη, οι πρώτοι ψίθυροι που έγιναν φωνές διαμαρτυρίας έχουν ακουστεί με τελευταίο παράδειγμα την αντίδραση-ενόχληση του Μίκαελ Σουμάχερ.

Η Pirelli από την πλευρά της υπεραμύνεται των προϊόντων της θεωρώντας ότι τα ελαστικά της δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Παράλληλα, είναι απόλυτη στη φιλοσοφία που λέει ότι οι κορυφαίοι πιλότοι και ομάδες είναι σε θέση να κερδίζουν αγώνες ανεξαρτήτως ελαστικών.

Ο αγωνιστικός διευθυντής του αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών της Formula 1, Πολ Χέμπερι υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της Ιταλικής εταιρείας απλά προσφέρουν ακόμη πιο εντυπωσιακούς αγώνες, βοηθώντας παράλληλα τους καλύτερους να ξεχωρίσουν.

«Η χρονιά μέχρι στιγμή ήταν εκπληκτική: Είχαμε μέχρι στιγμής τέσσερις διαφορετικούς νικητές και τέσσερις διαφορετικούς πρωτοπόρους στο πρωτάθλημα. Επομένως ο ανταγωνισμός έχει έρθει πολύ κοντά και αυτό οφείλεται κατά κάποιο τρόπο στο γεγονός ότι όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και προκλήσεις με τα ελαστικά. Από εκείνους εξαρτάται να το εκμεταλλευτούν. Η Formula 1 πάντα είχε αξιοκρατία και στο τέλος οι καλύτεροι μηχανικοί και πιλότοι πάντα πετύχαιναν».

Το σίγουρο είναι το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μακράς συζήτησης και θα απασχολήσει πολύ καιρό τον κόσμο της Formula 1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις