Champions League: Η Μπάγερν η δεύτερη φιναλίστ

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 00:27
UPD:00:41

A- A A+

Οι Βαυαροί με ήρωα τον Νόιερ επικράτησαν 3-1 στα πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου (2-1 υπέρ των μερένγκες ο κανονικός αγώνας και η παράταση) και στις 19 Μαΐου στην έδρα τους (Αλιάνζ Αρίνα) θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στην Τσέλσι.

Σκορ πρόκρισης από τα πρώτα 14 λεπτά είχε...στις αποσκευές της η Ρεάλ Μαδρίτης. «Δράστης» και των δύο τερμάτων ο Κριστιάνο Ρονάλντο (10 γκολ σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση), ο οποίος άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 6ο λεπτό (χέρι Αλάμπα σε σουτ του Μπενζεμά) και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου με πλασέ από ασιστ του Οζίλ έκανε το 2-0.

Η Μπάγερν, παρά το γεγονός ότι υπέστη τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανέβασε την απόδοσή της, κυριάρχησε στο γήπεδο κι αφού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Γκόμεζ και Ρόμπεν, μείωσε στο 27΄. Ο Πέπε «γκρέμισε» στο σημείο του πέναλτι τον Γκόμεζ και ο Κάσαϊ υπέδειξε το καθαρό πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ρόμπεν, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1).

Κι ενώ φαινόταν... θέμα χρόνου η επίτευξη εντός, τουλάχιστον, ακόμη γκολ από κάποια ομάδα, αυτό δεν συνέβη στο υπόλοιπο του ματς, αν κι ο Γκόμεζ στο 85΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να χάσει την πρόκριση στους Βαυαρούς.

Ο δεύτερος ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πιο φρέσκια, χωρίς, όμως, να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Νόιερ. Οι Γερμανοί έδειξαν από το ξεκίνημα τις προθέσεις τους, να στείλουν το ματς στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» και το πέτυχαν.

Τα πέναλτι

Ο Αλάμπα έκανε το 1-0 κι ο Νόιερ έκανε μεγάλη επέμβαση στο πέναλτι του Ρονάλντο. Προβάδισμα 2-0 έδωσε στους Βαυαρούς ο Γκόμεζ και ο Νόιερ έδειξε την κλάση του και στο πέναλτι του Κακά που εκτέλεσε στην ίδια γωνία με τον Πορτογάλο. Ο Κασίγιας κράτησε ζωντανή τη Ρεάλ καθώς απέκρουσε το κακό σουτ του Κρόος. Ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν ψύχραιμος κι έκανε το 1-2. Τα πάνω κάτω έφερε ο Κασίγιας που νίκησε τον Λαμ στο τέταρτο πέναλτι, αλλά ο Σέρχιο Ράμος έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Σβαϊνστάιγκερ με άψογο πέναλτι έκανε το 3-1 κι έστειλε τη Μπάγερν στον τελικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις