Champions League: Δηλώσεις Μουρίνιο, Χάινκες, Νόιερ, Κασίγιας

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 01:48
UPD:10:16

Για «μαγική νύχτα» μίλησε ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για επίτευγμα που χαρακτήρισε δίκαιο και συνάμα ιστορικό.

A- A A+

Η...φρεσκάδα της Μπάγερν σε σχέση με την ομάδα του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς για τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο αποκλεισμός των «μερένγκες» δεν...έριξε τον Πορτογάλο τεχνικό, το αντίθετο, μάλιστα. Θυμήθηκε πριν από δύο χρόνια τη νίκη της Ιντερ επί της Μπάγερν στον τελικό του Champions League, όντας τότε στον πάγκο των «νερατζούρι», ενώ με αφορμή τον τελικό, Μπάγερν-Τσέλσι, δήλωσε οπαδός των Λονδρέζων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία!

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο» (κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και προχθές ο Πεπ Γκουαρντιόλα) ανέφερε ο «Special One» και συνέχισε: «Απέναντί μας ήταν μία πολύ καλή ομάδα και δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Έκαναν φανταστική δουλειά. Το Σάββατο είχαμε το πιο κρίσιμο παιχνίδι μας για το πρωτάθλημα, ενώ εκείνοι την πολυτέλεια να ξεκουράσουν τους παίκτες τους κι αυτή η διαφορά φάνηκε. Στο τέλος μένουμε εμείς στενοχωρημένοι και οι αντίπαλοί μας χαρούμενοι. Πριν δύο χρόνια ήμουν εγώ αυτός που χοροπηδούσα σε αυτό το γήπεδο και στην Μπάγερν έκλαιγαν...», είπε με νόημα ο Μουρίνιο.

Υπεραμύνθηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το πέναλτι που έχασε ο συμπατριώτης του: «Δεν μπαίνουν όλα τα πέναλτι, κάποιος θα χάσει κι ένα. Υπήρχε πίεση και κούραση μετά από δύο ώρες. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ποιος είναι καλύτερος, ο Μέσι ή ο Ρονάλντο, αλλά θεωρώ πως ο Ρονάλντο φέτος ήταν καλύτερος του Μέσι. Σήμερα αστόχησε αυτός, χθες ήταν ο Μέσι. Η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει να συγχαρούμε τον Νόιερ για τις αποκρούσεις του».

Στο τέλος δεν έκρυψε την επιθυμία του για το που θέλει να καταλήξει το τρόπαιο: «Δεν θα πω ψέματα. Δεν θέλω να κερδίσει η Μπάγερν στον τελικό, γιατί η καρδιά μου είναι μπλε. Θέλω να το πάρει η Τσέλσι».

Για «μαγική νύχτα» μίλησε ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για επίτευγμα που χαρακτήρισε δίκαιο και συνάμα ιστορικό.

«Είναι μια μαγική νύχτα για την Μπάγερν. Μετά το πρώτο 15λεπτο κυριαρχήσαμε στο γήπεδο. Οι παίκτες μου αντέδρασαν ιδανικά. Δεν περιοριστήκαμε στη διαφύλαξη του 2-1 και παίξαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Ήμασταν απλά εξαιρετικοί και δίκαια φτάσαμε στον τελικό, αν δούμε συνολικά την εικόνα του αγώνα, αλλά και του πρώτου ημιτελικού. Θεωρώ ότι είναι τεράστια επιτυχία να αποκλείεις τη Ρεάλ μέσα στο σπίτι της σε ημιτελικό του Champions League. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να προετοιμαστούμε για τους δύο τελικούς που έχουμε μπροστά μας, με Τσέλσι και Ντόρτμουντ».

Απέκρουσαν από δύο, ο ένας πανηγύρισε

Από δύο πέναλτι απέκρουσαν οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, αλλά ο ένας ήταν αυτός που πανηγύρισε. Ο Μάνουελ Νόιερ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του τροπαίου και χαρακτήρισε πέρα για πέρα δίκαιη την πρόκριση της Μπάγερν στον τελικό.

«Θεωρώ ότι και στις δύο αναμετρήσεις με τη Ρεάλ ήμασταν τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω από την αντίπαλό μας και βάσει της απόδοσης πιστεύω πως αξίζαμε την πρόκριση στον τελικό. Ήθελα πολύ να βοηθήσω στα πέναλτι και τα κατάφερα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η τύχη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε άλλους δύο τελικούς μπροστά μας, σε Champions League και Κύπελλο», κατέληξε ο διεθνής γκολκίπερ.

Δύσκολα έβγαιναν τα λόγια από το στόμα του Ικερ Κασίγιας. Τα δύο πέναλτι που έπιασε δεν στάθηκαν αρκετά για να στείλουν τη «Βασίλισσα της Ευρώπης» στον τελικό του Μονάχου και ο τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας είχε κάθε λόγο να ένιωθε στεναχωρημένος: «Κρίμα που φτάσαμε τόσο κοντά και δεν τα καταφέραμε. Τα πέναλτι είναι και θέμα τύχης, την οποία εμείς δεν είχαμε με το μέρος μας. Ήμασταν καλοί στο ματς, χάσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν αξιοποιήσαμε το προβάδισμα των δύο γκολ που πήραμε στο ξεκίνημα του ματς. Συγχαρητήρια στη Μπάγερν για την πρόκριση».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις