CL: Η παράδοση στους τελικούς δεν είναι με τη Μπάγερν

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 02:31
UPD:10:13

Σε τρεις τελικούς με αγγλικές ομάδες η Μπάγερν Μονάχου έχει χαμογελάσει μόνο μία φορά.

A- A A+

Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν. Οι Άγγλοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, καθώς με συνολικό σκορ 6-5 προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League της περιόδου 2004/2005.

Στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, πριν από 7 χρόνια, οι Λονδρέζοι επικράτησαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 4-2 (4΄ Τζο Κόουλ, 60΄,70΄ Λάμπαρντ, 80΄ Ντρογκμπά – 52΄ Σβαϊνστάιγκερ, 90΄πεν, Μπάλακ), ενώ στη ρεβάνς του Μονάχου οι Βαυαροί νίκησαν 3-2 (65΄ Πιζάρο, 90΄ Γκερέρο, +90΄ Σολ – 30΄ Λάμπαρντ, 80΄ Ντρογκμπά).

Οι «μπλε» προκρίθηκαν στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν από τη Λίβερπουλ.

Από τη Μπάγερν της χρονιάς εκείνης, ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ είναι ο μοναδικός παίκτης που εξακολουθεί να αγωνίζεται στην ομάδα, ενώ από τους Λονδρέζους οι Φρανκ Λάμπαρντ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Πετρ Τσεχ και Τζον Τέρι.

Μπάγερν εναντίον Άγγλων

Καλή παράδοση έχει η ομάδα του Μονάχου εναντίον των αγγλικών ομάδων. Σε 35 συνολικά συναντήσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων μετράει 13 νίκες, 12 ματς τελείωσαν ισόπαλα, ενώ έχει ηττηθεί 10 φορές. Πέτυχε 51 γκολ και δέχτηκε 43.

Σε συνολικά 16 αγώνες στην πρώην γερμανική πρωτεύουσα, η Μπάγερν έχει μόλις μία ήττα (την περίοδο 1993/1994 από τη Νόριτς στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του τότε κυπέλλου UEFA). Στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις, μάλιστα, στην έδρας της μετράει 4 νίκες και μία ισοπαλία!

Ήδη, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έχει αντιμετωπίσει εφέτος…την αγγλική πρόκληση. Στην φάση των ομίλων του Champions League αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από μία νίκη στην έδρας τους, με το ίδιο, μάλιστα, σκορ (2-0).

Τσέλσι εναντίον Γερμανών

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Τσέλσι από τη Μπάγερν Λεβερκούζεν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων, έχοντας επικρατήσει στο Λονδίνο με 2-0, στο εναρκτήριο ματς.

Από τις προηγούμενες 13 αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες, η Τσέλσι πανηγύρισε 7 φορές κι έχασε 4 (όλες οι ήττες επί γερμανικού εδάφους). Μόλις μία φορά, όμως, χαμογέλασαν οι «μπλε» από τις 6 επισκέψεις τους στη Γερμανία. Τη σεζόν 2004/2005, στην φάση των «16» του Champions League, όταν είχαν επικρατήσει 1-0 της Στουτγκάρδης.

Τι συνέβη στους τελικούς

Στον μοναδικό τελικό που η αγγλική ομάδα συνάντησε αντίπαλο από τη Γερμανία πήρε το τρόπαιο. Με γκολ του Τζιανφράνκο Τζόλα οι «μπλε» είχαν κατακτήσει το Κύπελλο UEFA της σεζόν 1997/1998 (1-0 επί της Στουτγκάρδης).

Για τη Μπάγερν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά στους τρεις τελικούς που απέναντί της βρήκε ομάδες από το Νησί. Πανηγύρισε μόνο στον έναν από αυτούς, τον πρώτο συγκεκριμένα, την περίοδο 1974/1975, όταν επικράτησε 2-0 της Λιντς. Τελικός που «σημαδεύτηκε» από επεισόδια, λόγω των παραπόνων που είχαν οι Αγγλοι από τη διαιτησία.

Επτά χρόνια αργότερα, στο Ρότερνταμ ήρθε το «χαστούκι» από την Αστον Βίλα με 1-0, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο που οι Βαυαροί έχασαν το τρόπαιο στον τελικό του Champions League το 1999 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη Βαρκελόνη (2-1).

Επίσης, ηττήθηκαν από τη Λίβερπουλ με 3-2 στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2001 στο Μονακό. Αυτή την φορά οι «κόκκινοι» του Γιουπ Χάινκες ελπίζουν να σταματήσουν το μίνι αρνητικό σερί στην «Alianz Arena» του Μονάχου...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις