Formula 1: Συνέχεια ανακοινώσεων για το Μουτζέλο

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 17:32

A- A A+

H Sauber θα εμπιστευτεί τις δύο πρώτες ημέρες των δοκιμών της C31 στα χέρια του Καμούι Κομπαγιάσι ενώ την Πέμπτη 3 Μαΐου θα είναι η σειρά του Σέρτζιο Πέρεθ να αναλάβει δράση.

Η Force India αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Caterham και μην περιοριστεί στους δύο πιλότους της. Ετσι, ο τρίτος της οδηγός, Ζουλς Μπιανκί αναμένεται να λάβει μέρος στη διαδικασία και να βρεθεί στο κοκπίτ της VJM05 για μία ημέρα.

Ο 22χρονος πιλότος που έχει δοθεί δανεικός από τη Ferrari, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του την πρώτη ημέρα των δοκιμών (Τρίτη 1 Μαΐου). Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Πολ ντι Ρέστα (2 Μαΐου) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (3 Μαΐου). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο νεαρός Γάλλος πιλότος θα κληθεί να δοκιμάσει το μονοθέσιο της Force India, μετά τις χειμερινές δοκιμές του Φεβρουαρίου στη Χερέθ. Παράλληλα, είχε λάβει μέρος και στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής του Κινέζικου GP. Θα ακολουθήσουν άλλες οκτώ συμμετοχές στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η Williams αποφάσισε να δώσει κι άλλο χρόνο στο Βάλτερι Μπότας καθώς η μέχρι στιγμής παρουσία του στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στα GP της Μαλαισίας, της Κίνας και του Μπαχρέιν, ήταν πάρα πολύ θετική. Ετσι ο τρίτος οδηγός της Βρετανικής ομάδας θα τρέξει με την FW34 την Τρίτη, πρώτη ημέρα του Μαΐου και της διαδικασίας αφήνοντας τις δύο επόμενες στους πιο έμπειρους Μπρούνο Σένα (2/5) και Παστόρ Μαλντονάτο (3/5), αντίστοιχα.

Η Τoro Rosso θέλησε να μοιράσει ισότιμα στους δύο της πιλότους της το χρόνο που θα έχουν με την STR7. Ετσι, περίπου 1,5 ημέρα θα έχει ο καθένας από τους Ζαν-Ερίκ Βερνιέ και Ντανιέλ Ρικιάρντο να δοκιμάσουν όσες αναβαθμίσεις ετοιμάζει η ομάδα της Φαένζα. Την αρχή θα κάνει ο Βερνιέ που θα έχει την STR7 στη διάθεσή του όλη την πρώτη ημέρα των δοκιμών και το πρωΐ της δεύτερης ημέρας ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαΐου και όλη την Πέμπτη (3/5) στην πίστα για λογαριασμό της Toro Rosso θα βρίσκεται ο Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Την ίδια φιλοσοφία με την Toro Rosso ακολουθεί και η Marussia καθώς οι δύο πιλότοι της θα έχουν στα χέρια τους το μονοθέσιο της ομάδας από 1,5 ημέρα. Ο Τσαρλς Πικ θα οδηγήσει όλη την Τρίτη και το πρωΐ της Τετάρτης ενώ στη συνέχεια από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ολόκληρη την Πέμπτη (3/5) αναλαμβάνει ο Τίμο Γκλοκ.

Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν από το πρωΐ (10:00 ώρα Ελλάδας) για κάθε μια από τις τρεις ημέρες και θα ολοκληρώνονται στις επτά το απόγευμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις